Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
Voldia |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: Szczecin ![]() |
O północy skończyłam czytać książkę i nie wiem, co o niej sądzić. Ogólnie jast fajna, ale... Dlaczego to akurat Sevcio musi zabić Dumbledora? A może jaednak Dumbledore nie zginął? Macie jakieś teorie na ten temat?
-------------------- I need to lose
To make it right I'll confront the stars tonight |
![]() ![]() ![]() |
angela^^ |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 76 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: spod Warszawy ![]() |
zacznijmy od tego ze zupelnie niechcący dzień przed tym jak zaczęłam czytać HP&THBP dowiedzialam sie że dumbledore ma umrzeć. byłam strasznie wściekła, bo przez cały czas czytania przychodzila mi mysl 'ale on w końcu zostanie zabity przez snape'a. i to pewnie niebawem' okazało sie jednak, ze nawet to nie powstrzymało moich łez kiedy doszło do sceny w której dyrektor zostaje zabity. no ale dosyć sentymentów...
ogólnie uważam książkę za świetną. duży nacisk tym razem J.K.Rowling kładzie na emocje. i nie chodzi mi tylko o zamordowanie Dumbledorea. bo... a/ od samego początku myśli o Syriuszu b/ 'dumbledore man through and through' ^^ i reakcja dyrektora gdy harry mu to powiedzial c/ no i oczywiscie wszystkie większe i mniejsze miłości ale sprawia to ze książka staje sie bardziej realna i nie jst już bajeczką dla dzieci jak 1 czy 2 tom. dalej to co przyciaga to niedopowiedziane słowa, które trzeba sobie samemu dopisać. czyli postać Snape'a, scena w wieży i juz tyle razy omawiane 'please' Dumbledore'a. trzeba przyznac, ze żaden poprzedni tom nie zostawiał tak wielkiej chrapki na kolejną część pottera. jedyny zawód jaki przezyłam to to, że nie pojawiła się postać Voldemorta. ale trudno się dziwić - przecież wszystko coraz szybciej zmierza do wielkiego BUM! czyli jednym slowem - ostatniego tomu sagi ^^ |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 22:58 |