Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
Voldia |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: Szczecin ![]() |
O północy skończyłam czytać książkę i nie wiem, co o niej sądzić. Ogólnie jast fajna, ale... Dlaczego to akurat Sevcio musi zabić Dumbledora? A może jaednak Dumbledore nie zginął? Macie jakieś teorie na ten temat?
-------------------- I need to lose
To make it right I'll confront the stars tonight |
![]() ![]() ![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja tu jeszcze nic nie napisałam?
![]() To nawet wysiliłam się, aby recenzję po angielsku napisać gdzieś indziej, a tu.... Dobra, będę na nią zerkać. Co prawda po jednorazowym przeczytaniu nie mogę ksiażki za dobrze ocenić, ale co o niej na razie myślę? Chyba nie była moją absolutnie ulubioną z serii. Ulubioną dalej pozostaje tom 3. Bardzo lubię też 5, no i potem 6. Mam uczucie, że zbyt wiele rzeczy zostało niewyjaśnionych. Wiem, że jeszcze jest tom 7 i miejsce na to... ale tak dużo trzeba wyjaśnić! Myślałam, że dowiemy się coś o Lily, o jej oczach, różdżce... o dziadkach Harry'ego, o zawodach jego rodziców, o Huncwotach, o śmierci Syriusza, Departamencie Tajemnic, dwukierunkowych lusterkach, motocyklu Syriusza/Hagrida, ewentualnych romansach Lupina... eee.... :/ Właśnie czytam stare FAQ na stronie Rowling. I widzę: QUOTE The mirror might not have helped as much as you think, but on the other hand, will help more than you think. You’ll have to read the final books to understand that! W jednej z "final books" nie było ani słowa. I w ogóle miało być sporo rzeczy wyjaśnionych... a nie ma prawie nic. Tylko przybyło nowych zagadek ![]() Oczywiście miałam nadzieję na większą rolę Remusa. Chociaż wiadomo, że Harry jest już prawie dorosły, to właśnie on wydawał się kimś, kto mógłby chociaż odrobinę być dla niego jak był Syriusz. Warto zauważyć że pani Weasley wciaż traktuje go jak dziecko, pan Weasley z jej powodu boi się trochę z tego "wyłamać", Dumbledore'a nie ma, a innym członkom Zakonu Harry niby tak bardzo nie ufa... Taa, może w 7 tomie, ale ja miałam nadzieję na coś w 6. Myślałam, że sobie będą pisać listy, gadać, o jego rodzicach, o Huncwotach, o jego własnej przeszłości... moze romansach ![]() ![]() Miałam też uczucie, że jest za dużo Dumbledore'a. Harry go widzi przed szkołą, potem te lekcje, no i akcja z Horcruxem... Było mi potem smutno, jak zginął, ale nie tak jak przy Syriuszu. No ale opis pogrzebu byl dość nietypowy. Zawsze byłam ciekawa, jak to u czarodziejów wygląda... Brakowało mi z kolei innych postaci. Lupina, jak mówiłam... Luny na przykład... Tonks... O Snapie nie piszę, bo jestem w tej chwili naprawdę zdezorientowana co do niego. ![]() Romanse dało się znieść, a Lupin/Tonks było boskie ![]() W ogóle dość nietypowe rzeczy działy się w tej książce. Takie... nieprawdopodobne. Nie no, trochę ponarzekałam, ale ogólnie książka mi się podobała ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 23:03 |