Inferius, monstra Voldemorta
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Inferius, monstra Voldemorta
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Co to takiego Inferi? znaczy o co w tym wszystkim chodzi? Voldemort utowrzy armię rodem z filmu "Świt Żywych Trupów"? przecież będzie tym samym niepokonalny. a przecież Harry będzie musiał tym samym walczyć z własnymi rodzicami??
Ten post był edytowany przez anagda: 31.07.2005 17:27 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Naszło mi skojarzenie z Władcy Pierścieni. Ta przerażająca armia duchów... Chociaż tam w sumie były duchy, a nie ciała, które stanęły do walki... ale jest też inna rzecz. nawet w filmie jest scena, gdy Frodo, Gollum i Sam idą przez Martwe Bagna, i na dnie leżą martwe ciała, a światełka wabią nieostrożnych podróżnych...
W Harrym nie ma w sumie tego samego, ale jakoś mi się to mimowolnie nasunęło. Za szybko czytałam końcówkę, aby powiedzieć coś konkretnego. Ale jeśli dobrze zrozumiałam... zaraz, o co tam chodziło? *bierze książkę* QUOTE "Er... right," said Harry. "Well, on that leaflet, it said something about Inferi. What exactly are they? The leaflet wasn't very clear." "They are corpses," said Dumbledore calmly. "Dead bodies that have been bewitched to do a Dark wizard's bidding. Inferi have not been seen for a long time, however, not since Voldemort was last powerful... He killed enough people to make an army of them, of course. QUOTE "The Inferius is a corpse that has been reanimated by a Dark wiz-ard's spells. It is not alive, it is merely used like a puppet to do the wizard's bidding. A ghost, as I trust that you are all aware by now, is the imprint of a departed soul left upon the earth, and of course, as Potter so wisely tells us, transparent. " No, czyli wynika z tego, że ciala ludzi, których zabił Voldemort, mogą być potem zaczarowane i wykonują polecenia jego czy tam śmierciożerców... i że może ich być cała armia... rany. Okropne. Było też napisane, że Voldemort kiedyś korzystał z Inferich. No i może to zacząć robic od nowa. Chyba naprawdę groźna broń. No, chociaż jak powiedziała Pszczoła, nie myślą tak jak żywi. Ale za to na ich korzyść może przemawiać ilość. No i nie wszyscy mogą się nimi stać chyba, no nie? Ci, co są pochowani, to na pewno.. bez przesady... Ten post był edytowany przez kkate: 31.07.2005 16:48 -------------------- just keep dreaming.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:31 |