May The Force Be With You, SW
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
May The Force Be With You, SW
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ten temat musiał już kiedyć być, ale jest okazja więc i tak dam. Gwiezdne wojny (tudum)! Za tydzień koniec sagi. Co wy wogóle o Starłorsach myślicie?
|
![]() ![]() ![]() |
Yavanna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Lubaczów/Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Leia też mi się nie podobała, tak zresztą jak i Luke (zupełne przeciwieństwo tatusia pod względem urody ;P). Padme miała o wiele przyjemniejszy wygląd i ładniejsze stroje, no ale w sumie za życia Lei rządziło Imperium, nawet księżniczki, szczególnie szpiegujące, nie mogły się wyróżniać spośród tłumu. Ale jak już raz zagrali, i to dobrze zagrali, to po co zaraz odświeżać.
Ja chyba na sześciopak kasy bym nie uzbierała, choćbym nie wiem ile zbierała (; Mam ów najnowszy trzypak ze starą trylogią i dwa oddzielnie wydane epizody, do których w listopadzie dołączy ostatnia część. Wielu ludzi ma do Lucasa pretensje, że w tym trzypaku ze starą trylogią porobił niemałe zmiany (vide wstawienie w finalnej scenie, w tej, w której Obi-wan, Yoda i Anakin ukazują się Luke'owi jako duchy, Haydena Christensena zamiast Sebastiana Shawa, który był pierwotnie w pierwszej wersji; nawiasem mówiąc, kiedy zobaczyłam Haydena, już w tych jego loczkach, w VI części, to mi szczęka opadła ;D). Yoda cyfrowy o wiele bardziej podoba mi się od Yody kukiełkowego, jak już wspominałam ;P Ale fakt, kukiełka ze starszych części jest o wiele lepsza od tej z "Mrocznego Widma" (co to w ogóle było, chyba jakaś karykatura Yody). Obi-wan i Anakin oboje byli bardzo silni mocą. Anakin tym się różnił od Obi-wana, że ten ostatni łączył się z Mocą, czuł ją, nie poddawał się zgubnym emocjom, pozwalał przepływać jej przez siebie. Natomiast Ankin był wyjątkowo potężny, ale nie umiał korzystać z Mocy tak sprawnie jak Obi-wan, nie umiał zrozumieć jej istoty, czerpał ją często dla własnych korzyści. Kluczem do całkowitego zrozumienia Mocy i zjednoczenia się z nią jest miłość, czyli tym samym poświęcenie siebie dla drugiej osoby, oddanie się drugiej osobie. Anakin zbytnio zapatrzył się w siebie. W kluczowym momencie, czyli wtedy, kiedy Padme błaga go, by zawrócił ze złej drogi, myśli o sobie, a nie o niej. Wszystko to jest w książce Matthew Stovera o takim samym tytule jak film. Polecam Ci, tam wszystko jest wyłożone jak na tacy (: -------------------- "(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo" Ot co. 'What this country really needs... right now... is a Doctor' (; |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:06 |