Harry Potter A Benedykt Xvi, ;P
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry Potter A Benedykt Xvi, ;P
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
http://wiadomosci.onet.pl/1130230,69,item.html
esz. kurna co to za bezprawna edycja moich postow kubik? prosze mi sie tutaj nie wpierniczac w moj rewir. wynocha! czytaliscie juz? Ten post był edytowany przez Nes: 15.07.2005 19:29 -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
![]() ![]() ![]() |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hihihi, łatwo jest najeżdżać na księży a jaki to ma związek z samym chrześcijaństwem? Żaden. Widzisz belkę w oku innego, a w swoim nie widzisz źdźbła nawet.
Dzisiejsza młodzież ma jeden wielki minus. Uważają, że sami wiedzą wszystko najlepiej. Nikomu nawet nie przyszło do głowy że skoro niejaki Ratzinger od ponad 40 lat zajmuje się analizowaniem i pracą nad Pismem Św. i zagrożeniami wynikającymi z różnych nowoczesnych wymysłów, to może mieć trochę racji. Przecież nawet w tym artykule on nic nie mówił o tym że HP jawnie propaguje satanizm ani nic takiego. Mówił o zagrożeniach ukrytych, nie oczywistych, wynikających w równej mierze z samej książki, jak i ze świata w którym została wydana. O zagrożeniach które ja także dostrzegam i jestem nimi zaniepokojony. Ale nawet mimo tych zagrożeń książka nie zostanie wpisana na czarną listę Kościoła, ponieważ są to rzeczy, którym można łatwo przeciwdziałać. Wystarczy odpowienio przygotować czytających, zwrócić im uwagę na te właśnie zagrożenia. Tak jak ja próbowałem zwrócić waszą uwagę na te sprawy, które sam dostrzegłem w tym temacie. Większość ludzi, którzy tutaj się wypowiadają jest bardzo chętna do wydawania opinii, jaki to Kościół jest zły i brzydki. Jacy księża beznadziejni i po co mieszają się do polityki. A czy sami jesteście idealni, drodzy przeciwnicy Kościoła? Czy nie korzystacie z okazji do wzbogacenia się jeśli taka się nadarzy? Nie kupujecie i nie ściągacie pirackiego oprogramowania? Nie szpanujecie tym co posiadacie? Czy naprawdę ci biedni księża są najgorszą plagą jaka spotkała nasz świat i kraj? To co przeczytałem w tym temacie wzmaga we mnie zastanowienie nad złymi stronami Harry'ego Pottera. I dostrzegam ich coraz więcej, acz nie wynikają z samej książki. Zgodzę się że upadek autorytetów, powszechne zadufanie w sobie, pęd za kasą i popularnością nie są winą Harry'ego Pottera. Ale na pewno czytanie HP bez uświadomienia sobie niebezpieczeństw jakie z tego wynikają, zamiast zwalczać te problemy, w większości przypadków tylko je nasila. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:39 |