Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
Voldia |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: Szczecin ![]() |
O północy skończyłam czytać książkę i nie wiem, co o niej sądzić. Ogólnie jast fajna, ale... Dlaczego to akurat Sevcio musi zabić Dumbledora? A może jaednak Dumbledore nie zginął? Macie jakieś teorie na ten temat?
-------------------- I need to lose
To make it right I'll confront the stars tonight |
![]() ![]() ![]() |
Sir Estuans Interis |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 03.08.2005 ![]() |
A swoją drogą kimże jest R.A.B który ukradł i zniszczył lub "zamierzał zniszczyć"
fragment duszy Voldemorta z jaskini nad morzem(Zdanie angielskie brzmi "I(...) intend to destroy as soon as I can" to znaczy "(...)Przeznaczyłem zniuszczeniu tak szybko jak mogę" jest to forma niedokonana" gdyby zniszczył napisałby "I(...) intend to destroy as soon as I could", czyli "przeznaczyłem zniszczeniu tak szybko jak mogłem"- nie mamy wiec pewności czy zniszczył ów fragment czy nie. oczywiście napisał to z zamiarem zniszczenia fragmentu gdzie indziej więc nie mogł wiedzieć czy zdąży zniszczyć czy nie. Może stało sie z nim to co o mało nie stało sie z Dumblem i umarł od klątwy jaką niewątpliwie Voldi mógł rzucić na przedmiot z fragmentem swojej duszy) . Jakoś od razu skojarzyło mi się Regulus Black (który i tak od dawna nie żyje, jak sam pewnie przewidział). Tylko to A w srodku mi nie pasuje. Nie wiem dlaczego kołata mi się po głowie pełne imię i nazwisko Regulus Augustus Black. Wiemy też, że black młodszy stchórzył przed Czarnym Panem i uciekł od niego a potem został zabity przez Śmierciożerców. Myślę, że Regulus odkrył to, że Voldemort podzielił duszę i postanowił na własną rękę zniszczyć druga czątkę. Wątpię aby spodziełał się że istnieje więcej niz jedna cząstka. Taka moja opinia czy sie sprawdzi zobaczymy |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 22:57 |