Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
Voldia |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: Szczecin ![]() |
O północy skończyłam czytać książkę i nie wiem, co o niej sądzić. Ogólnie jast fajna, ale... Dlaczego to akurat Sevcio musi zabić Dumbledora? A może jaednak Dumbledore nie zginął? Macie jakieś teorie na ten temat?
-------------------- I need to lose
To make it right I'll confront the stars tonight |
![]() ![]() ![]() |
elza |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Galaxy Cauldron ![]() |
Sprawa ze sfałszowanym medalionem jest intrygująca. A inicjały by się rzeczywiście zgadzały; mógł to być brat Syriusza. Tylko teraz tą mają twardy orzech do zgryzienia bo muszą odkryćczyje to inicjały w rzeczywistości i czy temu komuś udało się zniszczyć Horcruxa. A gdy Harry był w the Room of Requirements to nie wiedział że the Vanishing Cabinet to było to co Drako tak usilnie próbował naprawić. Jest wyraźnie wspomniane, że przechodził obok niego (VC) a wiec pokój w którym ukrył książkę Księcia był tym samym, w którym Malfoy spędził tak wiele godzin! No szkoda, gdyby sytuacja tak nie nagliła to by pewnie przejżał Malfoy'a na wylot
![]() A zapomniałam jeszcze dodać, że książka się rozwija! Wątek już jest nieźle skomplikowany. Retrospekcje sprawiaja, że trzeba o wiele więcej myśleć i włożyć wysiłku aby jak najwiecej zrozumiec. No i sam język powieści staje się coraz trudniejszy. Książka jednym słowem dorast razem z nami. A zakończenie jak zwykle mało prawdopodobne do przewidzenia a rozdziały końcowe tak skonstruowane, że jak się ich nie pochłonie na raz to napięcie traci swój urok! Końcówka zawsze dynamiczna. I o to właśnie chodzi. Ten post był edytowany przez elza: 05.08.2005 01:47 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 22:49 |