Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Co Myślicie O 6 Części???, opinie o HP i Książę Półkrwi
Voldia |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: Szczecin ![]() |
O północy skończyłam czytać książkę i nie wiem, co o niej sądzić. Ogólnie jast fajna, ale... Dlaczego to akurat Sevcio musi zabić Dumbledora? A może jaednak Dumbledore nie zginął? Macie jakieś teorie na ten temat?
-------------------- I need to lose
To make it right I'll confront the stars tonight |
![]() ![]() ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
wg. mnie, w tym momencie każde rozwiązanie będzie banalne.
jeśli wygra, będzie to zwykły, nudny happy end. czarodzieje napewno szybko się pozbierają i wszystko będzie cud miód, jak przedtem. a jeśli przegra, to będzie pewna niekonsekwencja. w pierwszych trzech tomach, z tego co pamiętam, nie umiera nikt i ludzie żyją sobie zupełnie sielankowo itd. potem Voldemort wraca, wszystko zamienia się w jeden wielki ciąg nieszczęść i świat czarodziejów w ten sposób ulega destrukcji. najpierw umiera Syriusz- ulubiona postać wielu, potem Dumbledore- którego trudno nie lubić, a następnie sam Potter... zabić trzy naprawdę ważne postacie, to jakieś takie nienaturalne i głupio brzmiące. choć w sumie, zawsze istnieją sposoby, aby wszystko wymyślić i napisać w niekonwencjonalny sposób, a często można też znaleźć trzecie rozwiązanie. więc może nie będę stawiać na nikim ''kreski''. a co do Snape'a... chciałabym, żeby okazało się, że jednak nie jest tak całkowicie zły. pożyjemy, zobaczymy. mam nadzieję, że Rowling ma trochę pomysłów w głowie, a nie postawiła Severuska tak a nie inaczej bez powodu. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 23:17 |