Mikstura z jaskini, esencja dementora czy bogina?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Mikstura z jaskini, esencja dementora czy bogina?
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Męczy mnie pewna sprawa.
Otóż co to była za substancja w jaskini co ją Dumble wypił? I czy słowa przez niego wypowiadane były rzeczywiście słowami Dumbla? Czy może był to 'zapis' słów R.A.B.'a? Aha sorki za angielski tytuł... tak mnie jakoś wzieło na nie ![]() -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
hiob-> Dippet, z tego co go poznałam, nie był zbyt charyzmatyczny. myślę, że już wtedy szkołą rządził tak naprawdę Dumbledore. on ustalał zasady, a prawdziwy dyrektor tylko siedział sobie za biurkiem (:
możliwe też, że to zwykła pomyłka autorki, ale jakoś nie sądzę, żeby stary Armando zawracał sobie głowę zaklęciami z czarnej magii. a pozatym- relacja dyrektor Dippet-vice Dumbledore a dyrektor Dumbledore- vice McGonnagall, to dla mnie dwie zupełnie różne sprawy. jakoś zdaje mi się, że jedyny, którego bał się Riddle, zawsze miał dużo do powiedzenia, a nie rzadko więcej niż ktokolwiek. a do tematu, to właściwie interesuje mnie: a) co Dumbledore wiedział o tej miksturze. skąd miał pewność, że musi ją wypić całą? może po prostu kiedyś natknął się na coś podobnego- w końcu miał rozległą wiedzę i doświadczenie, a może miał jasne przypuszczenia co do tego co spotka go w jaskinii? zwróćcie uwagę, że jego intuicja była cały czas niezawodna. Harry co i rusz zadawał pytania, a dyrektor wiedział gie ma iść, co zrobić, itd. tyle, że jeśli tak było... to chyba nie ma sensu, bo po co byłoby to wszystko? b) co ewentualnie miał na sumieniu, lub co miał na sumieniu ktoś, kto przez niego przemawiał i o co w tym chodziło? co do tego, to może być wszystko, więc nie mam specjalnych przypuszczeń, ani pomysłów. i tyle. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 12:54 |