Blizna Harr'ego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Blizna Harr'ego
żaba |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) ![]() |
Jak myslicie,jakie znaczenie w ksiazce
moze miec jeszcze blizna Harr'ego?Wkancu Dumbledore nie pozwolil jej
usunac. Czy ta blizna moze Harr'emu w czyms pomoc?
![]() I jeszcze jedno... Czy po usunieciu blizny Harry mial by caly czas ta pewna czastke mocy Voldemorta? Ten post był edytowany przez żaba: 04.01.2004 14:00 -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
![]() ![]() ![]() |
Nadka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: zza ściany ;) ![]() |
Oczywiście, że nie zniknie... Jeśli nie znikneła po miesiącach, ani latach, to raczej wątpie w to, aby nagle w VII tomie znikneła..
PS Angela, tak, jesteś wszechwiedząca ;D QUOTE żeby ładnie wyglądała (to ironia jakby kto nie zajarzył bazy), a zarazem była prostym wzorem, bo wyobrażasz sobie bliznę w kształcie serca albo słońca? tak to przynajmniej mugole mogli sobie myśleć, że to po prostu zbieg okoliczności. No, ale jakieś wytłumaczenie tego musi być... czemu nie wygląda po prostu jak zwykłe rozcięcie? Równie dobrze mogła to byc zwykła prosta linia, nic kłopotliwego -------------------- Uwaga! Patrzą na Ciebie szklane oczy wypchanego łosia!
|
angela^^ |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 76 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: spod Warszawy ![]() |
QUOTE Oczywiście, że nie zniknie... Jeśli nie znikneła po miesiącach, ani latach, to raczej wątpie w to, aby nagle w VII tomie znikneła.. chodzi o to ze sa spekulacje ze jak harry pokona voldka to ta blizna zniknie jako ze zniknie sam czarny lord. mnie jednak np. jakos to nie przekonbuje. QUOTE No, ale jakieś wytłumaczenie tego musi być... czemu nie wygląda po prostu jak zwykłe rozcięcie? Równie dobrze mogła to byc zwykła prosta linia, nic kłopotliwego zgadzam się z Nadką. moze nie 'musi' ale raczej sklanialabym sie ku temu ze ta blyskawica nie tak po prostu 'bo tak wyszlo' |
Nadka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: zza ściany ;) ![]() |
QUOTE(angela^^ @ 11.08.2005 15:09) chodzi o to ze sa spekulacje ze jak harry pokona voldka to ta blizna zniknie jako ze zniknie sam czarny lord. mnie jednak np. jakos to nie przekonbuje. Hmm, no mnie też nie... Takie rzeczy zostają na całe życie... Niby to magiczny świat, ale jedenk ja również uważam, że blizna pozostanie... -------------------- Uwaga! Patrzą na Ciebie szklane oczy wypchanego łosia!
|