Jazda Konna
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Jazda Konna
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
chciałam Was uprzejmie zapytać, drodzy forumowicze ;P czy ktoś z Was zna się na tym?
ostatnio byłam sobie na wakacjach w takim full wypas hotelu, który był pełen snobów, ale miał swoją stajnię i... połknęłam haczyk. spędzałam tam pół dnia, choć jazdy miałam od 15 do 30 minut. zaprzyjaźniałam się z koniami dopóki kompletnie nie przesiąknęłam ich zapachem. szczególnie słodki był jeden źrebak, który wszystkich lizał i chciał wiecznie żeby go głaskać i przytulać. a wieczorem pomagałam je ''rozbierać'' z siodeł, itd. prawdę mówiąc, trochę obawiałam się wejść do boksu, na początku, ale zaproponowała mi to wszystko taka młodsza ode mnie dziewczyna, która całe dnie spędzała w stajni i wszystko tam robiła, po prostu wstydziłam się odmówić... :] no i oczywiście pokochałam samą jazdę. coprawda muszę się jeszcze mnóstwo uczyć, najwięcej problemów sprawia mi pokazanie koniowi ''kto tu rządzi'', a to podobno najważniejsze. nigdy nie zapomnę, jak koń kogoś, kto jeździł ze mną po padoku, stanął dęba, a mój się strasznie przestraszył. i zrobił tak dziwną figurę, że nie umiem tego przytoczyć, a potem przestał mnie słuchać i zaczął chodzić w kółko przy płocie ;> w każdym razie zamierzam się dalej uczyć, a mój tata dziś załatwił mi tak porządną stajnię i instruktora, że mam ochotę go ucałować i bez przerwy gadać o koniach. dlatego czekam na wasze opowieści o tym co osiągnęliście w tym, co umiecie, o ''waszych'' (a może naprawdę waszych) koniach, nawet o takich sprawach jak sprzęt (gdzie najlepiej kupować itp.) i ogólnie wszystkim co tych zwierząt dotyczy! -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Sayaka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Ja jezdze w sumie nienajgorzej:) Przynajmniej jeździłam, bo teraz to już nie wiem jakby ze mną było, dawno nie wsiadałam na konia. Ale wątpie, żeby udało mi się zapomnieć how to do it.
Super sprawa, konie rzecz magiczna:) Szkoda, że to taki drogi interes, jedna godzina 20 złotych, jak na moje młodzieńcze zarobki rzecz nieosiągalna:) Ale byłam na kilku obozach i z każdego z nich mam mile wspomnienia - ciekawi ludzie, miła atmosfera i wielki ból tyłka na dzień trzeci. W pewnym momencie trudno jest wsiąść, tak boli:) Trenuj Potti trenuj, może zawodowiec jakiś z Ciebie wyrośnie:) Ja ogolnie koni trochę boję się. Z początku nie sprawiało mi problemów żadnych wejście to boksu etc:) Ale raz opiekowałam się koniem, który miał łaskotki pod popręgiem. I kiedy zaczęłam go myć tam, on wpadł w szał istny. Dostałam kilka razy z kopyta, potem mnie ugryzł i myślałam, że żywa z boksu nie wyjdę. Jakimś cudem wyszłam, ale od tego momentu czuję lekki stres kiedy mam wejść do boksu i zamknąć się tam z tą niewinną istoto:) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.06.2025 04:44 |