Mikstura z jaskini, esencja dementora czy bogina?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Mikstura z jaskini, esencja dementora czy bogina?
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Męczy mnie pewna sprawa.
Otóż co to była za substancja w jaskini co ją Dumble wypił? I czy słowa przez niego wypowiadane były rzeczywiście słowami Dumbla? Czy może był to 'zapis' słów R.A.B.'a? Aha sorki za angielski tytuł... tak mnie jakoś wzieło na nie ![]() -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
A ja Hiobie podziele Twoje watpliwosci. Mnie rowniez bardzo to zastanowilo. Dumbledore zdaje sie wiedziec o Horcruxach nawet wiecej od Slughorna. Zgadzam sie, Dumbledore byl swego rodzaju szara eminecja w Hogwarcie za czasow swojego poprzednika, nie mniej jednak Dumbledore uczyl Tranfiguracji, nie DADA. Moze zastanawiac taka nie inna postawa Dumbledora, nawet jesli byl faktycznym przywodca w Hogwarcie. Czyzby w tamtym okresie ktos jeszcze probowal tworzyc Horcruxy? MOwimy o czasach II wojny swiatowej, tuz przed walka Dumbledora z tajemniczym Czarnym Magiem, ktory ma powrocic jeszcze w VII tomie. Od kogo Voldemort nauczyl sie zaklecia, ktore pozwalalo umiescic kawalek duszy w innym naczyniu? Nie wiem w jaki sposob, ale czuje,ze w jakis sposob ten watek bedzie splatal sie z przerazajacymi wizjami Dumbledora po wypiciu plynu.
Ten post był edytowany przez Pszczola: 16.08.2005 13:28 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 13:22 |