U- No- Poo
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
U- No- Poo
Iguś |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 04.07.2005 Skąd: Kraków ![]() |
Mam problem. Wiecie może o co chodzi z U-NO-POO? Nie rozumiem jak to się odnosi do tekstu. Nie jestem mocna z angielskiego...
-------------------- Mój dom jest tam, gdzie są moi najbliżsi.
|
![]() ![]() ![]() |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Tłumaczenie jakichkolwiek nazw własnych według mnie jest bez sensu. Tylko, że trzeba wziąć pod uwagę czytelników którzy że tak powiem nie gawari po angielsku. Oni mogą nie zrozumieć sensu danej nazwy...(na qurcze, ale są przecież słowniki)
Inferni lepiej brzmi w oryginale, bo zombie to tak jakoś niepoważnie (ze Scooby- doo mi się kojarzy) A co ze Slug Club’em? Przetłumaczą na ślimaczy club, a Slughorna jako Ślimakoróg (Przypomina mi się Frodo Bagosz z pewnego tłumaczenia WP) ![]() ![]() Ten post był edytowany przez kruk: 26.08.2005 18:50 -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:47 |