Strzelba Z Aktu I Wystrzeli W Ostatnim, Czyli..., ...watki czekajace na rozwiniecie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Strzelba Z Aktu I Wystrzeli W Ostatnim, Czyli..., ...watki czekajace na rozwiniecie
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
VI tom przyniosl wiecej pytan niz odpowiedzi. Pojawily sie nowe watki, przedmioty, nazwiska, itd. Zawsze u Rowling bylo tak,ze kiedys, w ktorejs z czesci cos zostalo, od tak wspomniane, a potem wracalo z fanfarami jako cos niezwykle istotnego dla dalszej akcji. Tak wiec drodzy fanatycy Pottera *_*! Czy przychodzi Wam do glowy cos co niby wazne nie jest, ale czujecie,ze jeszcze sie pojawi? Teorie do nich dobudowane mile widziane ;)
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
![]() ![]() ![]() |
Zwodnik |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 341 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
QUOTE Pomyślmy logicznie. Voldemort chciał zabić Harry'ego. Jeżeli Snape rzeczywiście czułby coś co Lily, czy na pewno chciałby ją ocalić? To znaczy, TYLKO ją? Wyobraźcie sobie, jak potwornie byłaby ona nieszczęśliwa, gdyby zginęli jej ukochani mąż i syn, a ona przeżyła... to byłoby jeszcze gorsze i nie miało sensu. Chyba, że ja was źle zrozumiałam Eeee, chyba nie. Snape to nie jest ten typ człowieka. Nawet jesli był zdolny do czegoś podobnego do miłości, to jest to nadal zafascynowany czarną magią ślizgon. Zupełnie inny charakter. Ze szlachetnością wiele wspólnego by to nie miało. Dla niego "kocham" (o ile przyznawał się do tego przed samym sobą) znaczyło "Chcę mieć" a nie "chcę, żeby była szczęsliwa" zwłaszcza, że owo szczęście dawał jej jego najgorszy wróg... A ta teoria z UV...Voldek nie byłby chyba na tyle głupi, by złożyć taką przysięgę, a już na pewno nie na tyle, by ją potem złamać...(choć Magii chroniącej Harry'ego nie przewidział/nie docenił, może podobnie było z przysięgą ?) Mimo wszystko wątpię... Tym niemniej czuję, że UV jeszcze gdzieś się pojawi. Nie wiem jak, gdzie kiedy, ale jeszcze o takiej przysiędze usłyszymy. Niektóre aspekty magii Rowling wprowadziła 'po cichu" aby później odegrały decydującą rolę. Tak było z eliksirem wielosokowym, który poznalismy w II części - odegrał decydującą rolę w IV. Dalej mamy Patronusa - po zakończeniu III części zaklęcie Patronusa powinno trafić do lamusa jako nie używane (no może poza SUMem) A jednak to ono uratowało mu potem życie i okazało się jednym z ważniejszych zaklęć obronnych całego świata czarodziejskiego...Jakby dobrze poszukac, znajdzie się jeszcze kilka innych przykładów. Czuję w kościach, że z UV jest podobnie. W tej przysiędze drzemie zbyt duży potencjał gmatwania, mieszania i splatania wszelkich wątków ![]() -------------------- AMOR PATRIAE NOSTRA LEX...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:09 |