Outside Poland
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Outside Poland
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
zabijcie mnie, jeśli już był taki temat (:
czy w przyszłości, kiedy już będziecie mieli magistra albo po prostu ambicję zostania sprzątaczem- chcielibyście zostać i pracować w Polsce, czy raczej wyjechać stąd i żyć gdzie indziej? a może zamierzacie już uczyć się za granicą? w jakim kraju chcielibyście zostać na dłużej (powiedzmy rok, bo wiadomo, że od ręki nie znamy innych zwyczajów i nie wiemy jak nam tam będzie), a jaki tylko odwiedzić? a gdzie najbardziej byście chcieli pojechać, ale niekoniecznie na dłużej- po prostu zobaczyć (w wakacje)? czekam na odpowiedzi i refleksje, także te dotyczące miejsc, w których już byliście. wszystko co dotyczy rzeczy, dziejących się poza granicami naszej nudnej Polski ;p -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
karolka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 11.02.2004 Skąd: szczecin Płeć: Kobieta ![]() |
może i to was zdziwi, ale ja bym chciała tylko na studia wyjechać di anglii, a po nich wrócić do polski. wiem, że jestem zakręcona jak
![]() -------------------- Jeśli czsem Polka Panu Bogu się uda, to już mówiąc po prostu, klękajcie narody!"
Henryk Sienkiewicz WEJDŹ KONIECZNIE ! ! ! ![]() |
Norriśka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: currently riding the lightning ![]() |
QUOTE(karolka @ 28.08.2005 21:14) może i to was zdziwi, ale ja bym chciała tylko na studia wyjechać di anglii, a po nich wrócić do polski. wiem, że jestem zakręcona jak :ogorki: niestety nie jestes zakrecona. wyjazd na studia do anglii to cos normalnego. a teraz sie wypowiem do tematu, bo mi usuną tego posta. jesli znalazlabym satysfakcjonującą i dobrze płatną prace w Polsce to naturalnie bym została, choć pewnie nie na zawsze. w USA mam rodzine, byłam tam raz i mysle ze moglabym sie tam odnalezc. jesli nawet nie pracowac to po prostu pojechac i przebywac tam, doskonalic jezyk, bawic sie, zwiedzac, poznawac ludzi itp. podoba mi się w Stanach przepych, dostęp do wszystkiego, sklepy których u nas nie ma, możliwości, parki wodne o których my marzymy, ogromy wszystkiego, zatłoczone ulice w NYC, różnorodność kultur, samochody których nigdy nie zobaczylibyśmy na polskich drogach i takie tam o pracy w innych krajach nigdy nie myslalam, ale odwiedzic mogłabym np. Anglię, Włochy (tam mogłabym spróbować zostac dłużej), Japonię, jakiś tzw. "ciepły kraj", Ukrainę bym chciała very... -------------------- ![]() hiiil de łooooord, mejkit beter pleeeeejs, for juu end for miii end di entaaaajr hjumyn reejs! -Zapraszam na moje Forum Motoryzacyjne- WinAmp zapodaje: ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:07 |