U- No- Poo
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
U- No- Poo
Iguś |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 04.07.2005 Skąd: Kraków ![]() |
Mam problem. Wiecie może o co chodzi z U-NO-POO? Nie rozumiem jak to się odnosi do tekstu. Nie jestem mocna z angielskiego...
-------------------- Mój dom jest tam, gdzie są moi najbliżsi.
|
![]() ![]() ![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
To jest bardzo śmieszne
![]() Ja myślę, że nazwisko czy imię czy jakąś nazwę własną można przetłumaczyć, jeżeli dobrze oddaje charakter tego kogoś lub czegoś. Całe szczęście, że nie mamy Harry'ego Garncarza czy Albusa Trzmiela, albo Lunę Dobra Miłość ( ![]() Osobiście bardzo pasują mi nazwy mieszkańców poszczególnych domów. W oryginale Krukoni to po prostu Ravenclaws, Krukon - Ravenclaw, a Krukonka - Ravenclaw girl. Co prawda to trochę dziwne, że jest "Krukon", a w nazwie domu tenże kruk istnieje jedynie w wersji angielskiej (Raven). No ale cóż zrobić... Ale zgadzam się z Panną Kruk, nie jest to wszystko aż takie rażące. -------------------- just keep dreaming.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:45 |