U- No- Poo
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
U- No- Poo
Iguś |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 04.07.2005 Skąd: Kraków ![]() |
Mam problem. Wiecie może o co chodzi z U-NO-POO? Nie rozumiem jak to się odnosi do tekstu. Nie jestem mocna z angielskiego...
-------------------- Mój dom jest tam, gdzie są moi najbliżsi.
|
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Supposedly, a "Dobby" is a brownie that can't do anything right. - dalszy ciąg definicji z What's In a Name, nie żeby jakoś miał bronić Zgredka, ale uznałam że wart jest przytoczenia, bo ciekawy
![]() Mnie tam się Zgredeczek nasz kochany podoba i zawsze była to moja ulubiona postać, brzmienie imienia mi świetnie pasuje do tego skrzata i nie narzekam nic a nic ![]() Z ostatniej dziesięciolatki przykłady, mówisz? Nazwy krajów (a trochę ich po upadku komunizmu nowych powstało) w dalszym ciągu się spolszcza. Nie widzę zresztą możliwośći wymawiania każdej nazwy w języku tubylców, bo byśmy wszyscy zwariowali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: wlazłam jeszcze na Wirtualną Polskę i przejrzałam tytuły co nowszych książek fantasy (tak jakoś chciałam się utrzymać chociaż w pobliżu HP) jak najbardziej dla dorosłych. Parę mi generalnie wystarczyło - Kraina Kamienia, Brama Śmierci, Morze Ogniste, Conan Nieposkromiony, Mroczny Elf, Znachorka, Owczarz, Źrenica Czasu, Gromberland, Jezioro Długiego Słońca, Park Jurajski, Kryształowe Miasto, Książę Pecha, Niespodzianka (imię dziewczynki)... Wszystko nazwy własne (sprawdzałam), żeby nie było nieporozumień ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 29.08.2005 16:32 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:57 |