U- No- Poo
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
U- No- Poo
Iguś |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 04.07.2005 Skąd: Kraków ![]() |
Mam problem. Wiecie może o co chodzi z U-NO-POO? Nie rozumiem jak to się odnosi do tekstu. Nie jestem mocna z angielskiego...
-------------------- Mój dom jest tam, gdzie są moi najbliżsi.
|
![]() ![]() ![]() |
zoola |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 14.08.2005 ![]() |
zadko kiedy podobaja mi sie i popieram odpowiedzi estieja ale w tym jednym wypadku sie zgodze. owieczko nie mozesz mowic, ze karry potter jest na poziomie pszczolki maji czu alicji w krainie czarow. wiem ze te ksiazki moga miec jakies glebsze przeslanie, ale mimo wszystko harry potter jest krolem.
nie powiesz mi chyba ze scena np z pszczolki maji gdzie maja rozmawia z panna klementyna rowna sie rozmowie Harry'ego i dumbledora. tak samo jest z alicja. coprawda wystepuje tam jakis rodzaj przemocy, ale niema tam smierci, krwi i duchow... nie bede cie przekonywac ani nikogo innego do swoich racji, bo kazdy moze miec swoje zdanie, ale takie jest moje.\ co do tlumaczenia pana polkowskiego to nie mam zadnych pretensji.bardzo dobrze mi sie czyta przetlumaczone przez niego ksiazki i niemam zadnych zarzutow. tak na marginesie to niechcialabym zeby w harrym tak jak w krzyzakach naprzyklad wystepowalo tlumaczenie nieznanych wyrazow ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:46 |