Outside Poland
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Outside Poland
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
zabijcie mnie, jeśli już był taki temat (:
czy w przyszłości, kiedy już będziecie mieli magistra albo po prostu ambicję zostania sprzątaczem- chcielibyście zostać i pracować w Polsce, czy raczej wyjechać stąd i żyć gdzie indziej? a może zamierzacie już uczyć się za granicą? w jakim kraju chcielibyście zostać na dłużej (powiedzmy rok, bo wiadomo, że od ręki nie znamy innych zwyczajów i nie wiemy jak nam tam będzie), a jaki tylko odwiedzić? a gdzie najbardziej byście chcieli pojechać, ale niekoniecznie na dłużej- po prostu zobaczyć (w wakacje)? czekam na odpowiedzi i refleksje, także te dotyczące miejsc, w których już byliście. wszystko co dotyczy rzeczy, dziejących się poza granicami naszej nudnej Polski ;p -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Saj, ja to tak sobie bez głębszego przemyślenia napisałam. właściwie miałam na myśli Niemcy jako kraj (napisałam przez przypadek Niemców, zamiast Niemiec), którego nigdy nie uważałam za specjalnie atrakcyjny i nigdy mnie do niego nie ciągnęło. i teraz też nie ciągnie, jest wiele innych, które chciałabym zobaczyć wcześniej. a niemieckiego jeszcze się nie uczyłam, ale już jak go słyszę to go nie lubię. nie z jakiegoś powodu. po prostu brzmi dla mnie jakoś niemiło ;p
za to jasne, że do Niemców samych w sobie nic nie mam, a jeśli kiedykolwiek miałam, to nie miało to żadnego związku z drugą wojną. myślałam trochę stereotypowo, jak byłam młodsza, że są mało sympatyczni itd. ale czy chciałam czy nie (: musiałam poznać sporo Niemców, bo mój tata z nimi pracuje, potem na sylwestrze w zakopanym zaprzyjaźniłam się z innymi, teraz też całkiem niedawno poznałam dużą grupę. i lubię ich, chociaż jednak nie potrafiłabym się z nimi zaprzyjaźnić, bo to ludzie nie w tym typie. może to nie ma żadnego związku z krajem, w jakim żyją... bo pewnie, każdy człowiek jest inny. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Sayaka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Cat @ 30.08.2005 10:05) Potti, niepotrzebnie się tłumaczysz, bo mi się zdaje, że koleżanka Sayaka jest po prostu nieco przewrażliwiona. Sayuniu, można nie lubić Niemców również za cienkie piwo czy inną idiotyczną nawet rzecz. Nie każdy myśli non stop o wojnie. Ah te walczące z wiatrakami dziewoje Nie, nie jest przewrażliwiona. Prosze bardzo, zrob statystyki jesli taki z Ciebie niedowiarek. Wiele mlodych osob nie lubi niemcow. I nie probuj mi wmowic, ze to za cienkie piwo. To dlaczego nie majo negatywnego podejscie do czechow? Zreszto ja Potti ani o nic nie oskarzam ani nic bo to swietna dziewotka jest. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:58 |