U- No- Poo
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
U- No- Poo
Iguś |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 04.07.2005 Skąd: Kraków ![]() |
Mam problem. Wiecie może o co chodzi z U-NO-POO? Nie rozumiem jak to się odnosi do tekstu. Nie jestem mocna z angielskiego...
-------------------- Mój dom jest tam, gdzie są moi najbliżsi.
|
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Owca różnie
![]() ![]() ![]() Ty mnie jednak nie doceniasz, stwierdzam ![]() ![]() ![]() A argument z wydawnictwem dla dzieci jest bardzo prosty ![]() ![]() ![]() No i mam ![]() ![]() QUOTE The New Zeland Herald zmieścił wczoraj artykuł o niejakiej Alice Newton, ośmioletniej córeczce Nigela Newtona, szefa wydawnictwa Bloomsbury. Opowiada on o tym, jak mała Alice przekonała go do wydania książki J.K. Rowling: Jej agent, Christopher Little, przyjechał do zatłoczonych londyńskich biur wydawniczych Bloombsbury na Soho Square i wręczył Nigelowi próbkę tekstu. Ten wziął go do domu, ale zamiast przeczytać samemu, dał ośmioletniej wówczas Alice. "Godzinę później wypadła ze swojego pokoju, cała w zachwycie" wspomina Newton "i powiedziała 'Tato, to jest lepsze niż wszystko inne.'" "Później nagabywała mnie wciąż i wciąż przez następne kilka miesięcy, chcąc się dowiedzieć co będzie dalej". Artykuł odnotowuje również fakt iż pierwszy tom przygód Harry'ego Pottera jest na najlepszej drodze by stać się najlepiej sprzedającą się książką świata wszechczasów. Coś jeszcze w tym temacie ![]() Jak już mówiłam - ja też mam do Polkowskiego wonty i też mi często szkoda różnych smaczków. Ale dziękuję komu tylko się da, że to właśnie on się zajął HP, bo słowo honoru Ci daję, że chyba nikt z tłumaczy literatury dziecięco/młodzieżowej (a takiego chcieli) by w Polsce tego lepiej nie zrobił. Dodatkowo Polkowski naprawdę jest fanem HP, zależy mu i to widać ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:22 |