Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Dorosłość

Sihaja
post 06.09.2005 21:15
Post #1 

Członek Zakonu Feniksa

Grupa: czysta krew..

Z góry przepraszam za rymy smile.gif

Nie płakać
Kiedy płaczą drzewa
Kłaniać się gdy kto inny śpiewa
Suchymi rękoma obierać świat.

Śmiać się
tam gdzie ludzka wiara
o marzeniach mówić
to sen, to mara
Zeschłymi ustami
pić uschnięty świat.

A na kominie
strach ma dwie skrzynie
A na kominie
strach.

--------------------
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi
muszka Me
post 07.09.2005 15:48
Post #2 

Ścigający

Grupa: Magiczni Forumowicze

Cha-cha-cha! Ta Wielka Przeciwniczka Rymów Zwana Również Sihają napisała, coś, co... No tak. Rymuje się. Przetarłam oczka i co? No tak. Dalej widzę rymy i widzę, że to Sih. Jak to mówią -- co krok, to niespodzianka. Pozytywnie (:

No, no, powiem, że całkiem nieźle. Milusia nie będę, bo ostatnio nie jestem dla nikogo, więc postaram się powiedzieć wszystko po prostu tak, jak to widzę w tym momencie (a humor mam kiepski i boję się, że będę jeszcze bardziej subiektywna niż zwykle). Tak -- początek wydawał mi się dosyć banalny i oklepany, ale tu on pasuje -- przywodzi mi na myśl jakąś piosenkę -- Twój wiersz ma własną melodię! Zakończenie też mi się podoba. Podoba mi się, bo lubię, gdy coś mnie zaskoczy, albo coś w danym miejscu po prostu pasuje. Ciekawie jest. Zwłaszcza, że jest tu coś "niedopowiedzianego", jakby urwanego i tak naprawdę zmuszającego do zastanowienia się. To by było na tyle -- bo środek mi się nie podoba. Przepraszam Sih, ja po prostu wiem, że potrafisz o niebo lepiej pisać, a tu po prostu lenistwo Twoje aż wrzeszczy przez ten wiersz, mogłaś się postarać bardziej, prawda? Wiesz o tym? O, tak, wiem, że wiesz i się wstydzisz. (: Teraz jakoś tak konkretniej może -- "kominie" i "skrzynie" mogę Ci wybaczyć, ba -- podoba mi się właśnie tą banalnością, jakoś tak pasuje, ale frgment:
"tam gdzie ludzka wiara
o marzeniach mówić
to sen, to mara"

zgrzyta mi za każdym razem, ach, piachem między zębami, nie wiem Sih, czemu tak ale nie mogę się z tym pogodzić. Mam nadzieję, że kolejny nie będzie rymowany. Wiesz? Ja tak krytykuję, ale i tak powiem, że mi się dobrze czytało. Lekko. Miło. Gdyby to był ktoś inny to bym powiedziała: "super, pisz dalej". Ale ja wiem, na co Cię stać. Po prostu.

Edit: literówka (:

Ten post był edytowany przez muszka Me: 07.09.2005 15:49

--------------------
Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe,
Nad wodą stoi...
"Safo, co chcesz uczynić?"
"Chcę morze zarzucić na głowę,
By nikt nie dojrzał łez moich..."
(Pawlikowska-Jasnorzewska)

"Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją."
(Łysiak)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 14.05.2025 07:07