>piwo<, rozmowy o Napoju Bogów
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
>piwo<, rozmowy o Napoju Bogów
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam nadzieję że takiego tematu jeszcze nie było. Mam takie małe pytanko:
Czy lubicie pić piwo? Ulubione? Gorący letni dzień, słońce świeci, upał że nie można wytrzymać....idziemy do sklepu i pyk! Zimniutkie piwko! Co za uczucie ![]() Nie uważam się za jakiegoś specjaliste w tym temacie ani konesera, ale przecież dobre piwo nie jest złe. Szczerze mówiąc to wspieram lokalny lubleski browar "Perła", jeden z najlepszych jakie piłem. Ciekaw jestem czy u wasz też można kupić Perłę? Z piw bardziej popularnych zdecydowanie najlepszy jest Carlsberg, aczkolwiek poznański Leszek niewiele mu ustępuje ![]() -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ja tanie wino jestem w stanie wypić tylko z coca-cola (która tak swoją drogą kosztuje nieraz więcej niż sam jabolek). Wpomniane przez kogoś leśne (sprzedawane w woreczkach tudzież plastikowych buteleczkach) zostało nam zabrane na rekolekcjach (sztuk siedem). Wieczorem, kiedy takowy towar został przechwycony i wszyscy, delikatnie mówiąc, dosyć mocno go wyszydzili stałyśmy z kumpelą pod ścianą, purpurowe ze wstydu powtarzając non-stop: "czemu to nie było martini?". Rano, kiedy pewien X. wylewał je wszystkie na naszych oczach "sru w rury" powtarzałyśmy: "dobrze, że to nie było martini". Od tego czasu picia na oficjalnych wyjazdach unikam, tanich win nie kupuję, raczę się dobrymi, cholernie drogimi drinkami, albo piję piwo.
O właśnie -- piwo! Czyż nie taki był temat? Ubóstwiam. Jak kawę. I tysiąc innych rzeczy. Szkoda, że takie kaloryczne, szkoda, że tak słabo siada i szkoda że brzuszek po nim rośnie, bo bym piła bez przerwy. Ukochany Żywiec, co by nie, ale ogólnie jak nie spada poniżej 2 zł. od puszki to każde można wypić. Byle nie aromatyzowane. Byle bez soku. Zwyczajne, zwyczajne piwo. -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 14:11 |