Fantastyka A Realizm, Czy traktujecie To poważnie??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Fantastyka A Realizm, Czy traktujecie To poważnie??
nowa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 06.08.2005 Skąd: z mamusi oczywiście:P ![]() |
Książki opisujące przygody Harry'ego Pottera są fantastyczne,a większość wydarzeń w nich występujących nie mogą się zdarzyć na prawdę. Mimo to bardzo wiele ludzi traktuje książki o Harrym Potterze bardzo poważnie myśląc, że wszystko wydarzyło się na prawdę i, że magia istnieje w naszym realistycznym świecie.
A tak na prawdę to wszystko co dzieje się w książce nie dzieje się na prawdę, a magia tak na prawdę nie istnieje. Jak wy traktujecie Książki o słynnym czarodzieju, którego uwielbia cały swiat?? Ja już nie wiem w co mam dokładnie wierzyć... i kogo słuchać. Kazdy ma inne zdanie na ten temat. Podzielcie się swoim. PS. Nie wiem czy ten temat był wcześniej. ![]() "Żyj życiem, dając innym żyć. Spokojni są panami życia. Słyszą, widzą i milczą. Śpią dobrze, bo się nie szamoczą. Żyją długo, albowiem kultywują spokój wewnętrzny. Mają wszystko co trzeba, bo nie zabiegają o rzeczy zbędne lub cudze. Zachowują serce spokojne, bo nie przejmują się niczym. " [ Baltasar Gracian y Morales ] |
![]() ![]() ![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Katon @ 08.09.2005 18:32) QUOTE(Ronald @ 07.09.2005 21:32) Za Gierka to był cholerny ciemnogród. Wszyscy szli jak te owce bez rozumu i robili to co im akurat kazano. Solidarność o coś walczyła MIAŁA idee. Dzieki solidarności możemy życ w miarę wolnym państwie. Skoro Ci tak Gierek odpowiadał to się wyprowadź na Białorus, tam jest podobnie. Poglądy masz dobre, więc nie będzie szykan. Jeno sugestia, że są jeszcze takie dinozaury, które mają w zwyczaju ironizować bez emoikonów licząc, że sama treść zostanie zrozumiana sama przez się. Sorka, ale ironi nie wzcyuem w Twoim poscie ani kropelki. Po prostu nie lubie ludzi ktrzy tak tesknie wzdychja do socjalizmu. Wybacz -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:03 |