W Świecie Harry'ego Pottera
..., pewne niedomówienie ??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
W Świecie Harry'ego Pottera
..., pewne niedomówienie ??
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy zastanawialiście się kiedyś jak to
właściwie sie dzieje , że w świecie Harry'ego Pottera istnieją tacy
ludzie jak np. Weasley'owie?? Nie chodzi mi tutaj oczywiście o charakter
czy coś, tylko o ich stan majątkowy.
Zawsze zastanawiało mnie dlaczego oni np. nie transmutują swoich rupieci na jakieś normalne rzeczy (jakieś fajne meble albo przynajmniej ten wyszorowany do szarości stół na jakiś inny). Nie wiem czy Jo o tym pomyślała czy nie ale gdyby z tymi czarami było tak jak jest w jej książce to niebyłoby biedniejszych i bogatszych. W książce jest taki przykład : " - Tak... no cóż... chyba brakuje drugiego krzesła... ja... Weasley, może byś... - Prosze się nie trudzić - powiedział łagodnie Dumbledore. Wyją różdżkę, machną nią krótko i tuż obok Harry'ego pojawił się przysadzisty fotel pokryty perkalem." Skąd wziął się ten fotel?? No chyba Dumbledore go wyczarował - tylko dlaczego Artur takiego nie wyczaruje dla siebie i rodziny?? PS. - Nie wiem czy taki temat jush był... -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Xel @ 10.09.2005 13:02) QUOTE(Ronald @ 09.09.2005 20:07) QUOTE(Xel @ 28.08.2005 16:21) QUOTE(Avery @ 25.08.2005 21:56) Wydaje mi sie ze Rowling musiala to tak zrobic bo co to by byl za swiat gdzie wszyscy byli by bogaci, troche bez sensu Nie to zebym cos mowil ale przeczytaj czasami cos wiecej w temacie niz 1 post. Widze 2 Twojego posta i drugi wyglada tak samo. Tak jakbys tylko looknal na temat i odp. I to jeszcze to samo co nascie osob wczesniej. Nie na tym polega dyskusja na forach. Przynajmniej wg. mnie. wydaje mi się, że się czepiasz. to mamy czytać tyl epostów po to, żeby wyrazic swoje zdanie. potem można sobie podyskutować, ale każdy musi miec szansę wyrazic swoje zdanie przecież. No ok. Rozumiem ze kazdy chce wyrazic swoje zdanie. Tylko co napisal Avery bylo powiedziane wczesniej conajmniej 10 razy. Rozumiem ze moza napisac to samo bo tak samo sie uwaza ale skoro dyskusja jest juz rozwinieta to fajnie by bylo sie do niej ustosunkowac. Wyobrazasz sobie jak wszyscy odpowiadaja tylko na 1 post nie zwracajac wogole uwagi na reszte ?? Takie tematy upadaly by po 2 dniach i bylyby przerazliwie nudne przynajmniej takie jest MOJE zdanie. Mroczny - nie Ci bardziej zamożni mieli więcej luksusów tylko Ci którzy byli niecierpliwi albo odzwyczajeni od warunków polowych ![]() ![]() Cociaz z drugiej strony masz rację. Dla ludzi którzy juz troszku pisza to sie może wydać bez sensu. -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 19:53 |