Jeszcze wierzę
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Jeszcze wierzę
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Cóż, nie wiem czy ktoś tu kiedyś
publikował poezję, ale zaryzykuję. Wszak to też
literatura....
Jeszcze wierzę w Boga i w Jego święte Słowo Objawione przed wiekami wielebnym osobom I wierzę, czasem, że On daje mi znaki Które przegapiam, choć ich nie wolno przegapić Jeszcze wierzę....... Jeszcze wierzę w wolność, którą już straciłem Wiążąc się do ludzi smyczą powinności Zniszczyłem szansę by być jak orzeł, jak wilk choćby Jestem jak pies, który jednak wciąż śni Jeszcze wierzę...... Jeszcze wierzę w miłość, co popieli mi duszę By z tych popiołów na nowo znów stać się Warto, ach warto przeżywać katusze Nie znajdę szczęścia, znajdę inspirację Jeszcze wierzę....... Jeszcze wierzę w sprzeciw, w święte NIE rzucone w oczy Gdy prosto w otchłań przepaści armia równo kroczy, a jedna para nóg Spowalnia marsz, myli krok Tam jest Bóg! Jeszcze wierzę....... Jeszcze wierzę.....? |
![]() ![]() ![]() |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Wiersz skłania do przemyśleń, ale i rodzi
pytania.
Myślę, że o to właśnie chodzi w poezji. W ogóle trudno jest opisywać wiersze, ale jeśli coś mnie rusza, uważam, że jest dobre. Szczególnie podoba mi się ostatni strofka. Zamieść coś jeszcze, to będziemy cię mogli konkretniej opisać, jako poetę. Bo masz coś jeszcze, prawda? -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 09:48 |