Sztuka Współczesna, malarstwo i te inne twory
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Sztuka Współczesna, malarstwo i te inne twory
Anita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
Były wizerunki świętych, scenki rodzajowe, baśniowe, surrealizm, abstrakcja i nie wiadomo co jeszcze. Było już właściwie wszystko i nie bardzo wiadomo, jak stworzyć coś nowego. Możliwe, że właśnie takiej bezradności powstał wytwór pod ogólną niewinną nazwą
sztuka współczesna obejmujący tym prostym hasłem prace pod tytułem "biały kwadrat na białym tle", bliżej niezidentyfikowane mazy oraz większość arcydzieł o niezwykłym, absurdalnym, wziętym najprawdopodobniej z księżyca, nieraz szkokującym wydźwięku i pomyśle. W którym to zresztą dopatruję się sensu tej całej sztuki. Pytanie, czy słusznie się w ogóle dopatruję - bo może jest to po prostu zwyczajna "głupawka" artystów, złośliwie obliczona na skołowanie odbiorcy? ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle: podoba Wam się ten kierunek sztuki? -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja nie mam nic przeciwko sztuce współczesnej. Uwielbiam dzieła Dalego. Najbardziej podobają mi się te późniejsze obrazy i grafiki w które da się czytać z kilku stron i zawsze widać coś innego.
Suprematyzm jest dziwny, to fakt. Jedna figura geometryczna na białym tle i koniec obrazu. Taszyzm to jest to! Nawet dziecko namaluje taki obraz. Pamiętam jak jeszcze w gimie miałam zrobić „obraz" w tym stylu. Cała łazienka była potem w kropki. Miałam świetną nauczycielką sztuki w gimnazjum. Dzięki niej to polubiłam. Była wymagająca to fakt, ale teraz nie mam problemów z rozróżnieniem stylów czy malarzy. A co sądzicie o hiperrealiźmie? (kierunku w sztuce, którego celem jest przedstawianie rzeczywistości z jak największą precyzją) np. Hanson i jego "Supermarket Lady". Ja mam mieszane uczucia. Ten post był edytowany przez kruk: 21.09.2005 21:54 -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.06.2025 23:29 |