Hermiona I Jej Sowa??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Hermiona I Jej Sowa??
kostrzew |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 22.09.2005 ![]() |
Mam takie jedno pytanko, moze mi sie tylko cos poprzekrecalo, ale nie przypominam sobie zeby Hermiona posiadala swoja sowe, zazwyczaj korzystala ze szkolnych, raz pozyczyla od Harry'ego.. jak rownierz powszechnie wiadomo jej rodzice to mugole, i z nimi mieszkala..
a wiec pytanie.. w jaki sposob wysylala Ona listy do Harry'ego podczas wakacji? w jego urodziny?! nie wiem czy to przeoczenie Rowlling.. czy moze ja cos przeoczylem jak probowalem odpowiedziec na to pytanie mojej girlfriend.. w kazdym razie teraz kieruje je do Was ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Xel |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 15.08.2005 ![]() |
Masz szczescie ze nie mam w domu teraz wszystkich ksiazek ale mam 4 tom po ang. prosze bardzo cytacik:
"(...)Harry send Hedwig to his freinds with pleas for help and they had risen to the occasion magnificently. Hedwighad returned from Hermione's house with a large stuffed full of sugar-free snacks (...)" Harry Potter and the Goblet of Fire str. 30. Mysle ze po prostu wysylala listy jak Hedwiga do niej przyleciala, jak Harry jej przyslal list, albo Ron wtedy procz odp. do niego zalaczala list do Harry'ego i prosila zeby Ron go wyslal jak tylko bedzie mogl. A na Ulicy Pokątnej tez raczej sa jakies sowy do wynajecia. Na pewno sa bo nawet w ksiazkach pisali (bodajze w I tomie) Strasznie mnie denerwuje jak ktos zamiast logicznie poszukac rozwiazania odrazu mowi ze JO popelnila blad. Czesc sie zastanawia a czesc odrazu osad ze blad pomylka i wogole spalic HP. (ironia jakby sie ktos pytal) I tak jest za kazdym razie jak ktos poda cos w watpliwosc. Czy Wy na sile chcecie cos znalezc. Naprawde JO nie tak zle to wszystko przemyslala. -------------------- Członek "The Marauders" - fanklubu Huncwotów
![]() Jacy są ludzie takie są ich marzenia... Only solution is a mental revolution... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:06 |