Harry Potter I Oko Rzeczy Niewidzialnych, mój fanfic w stylu Harry'ego Pottera 6
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry Potter I Oko Rzeczy Niewidzialnych, mój fanfic w stylu Harry'ego Pottera 6
Son_potter |
![]() ![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 01.07.2005 ![]() |
narazie umieszczam kawałek ff, a jak się będzie podobać napiszę więcej .
Rozdział1 Ozirizio Muncio Lato bardzo dawało się we znaki mieszkańcom Privet Drive. Większość siedziało w swoich maleńkich piwnicach, tylko jeden chłopiec został na dworze. Wałęsał się tu, i tam, w poszukiwaniu jakiś przygód. Był to Harry Potter, szesnastoletni chłopiec z blizną na czole, i bohater naszej opowieści. Był on w świecie czarodziei kimś bardzo szanowanym , a u mugoli był zwykłą sierotą. - Harry ! – wrzasnęła do niego jego ciotka, Petunia.- Obiad! idę – mruknął ponuro Harry.Na obiad znowu jadł papkę z warzyw.Po zjedzonym posiłku znowu wałęsał się tu, i tam. Nagle w jednym koszu na śmieci zobaczył stare wydanie „Proroka codziennego”. Wnet poczuł szarpnięcie w okolicach pępka. To wszystko działo się w sekundę. Zaczął wirować z zawrotną prędkością, wszystko migało mu jak na bardzo rozkręconej Karuzeli. Nagle znalazł się w holu jakiegoś starego, podniszczonego domu. Z wnętrza dobiegały odgłosy rozmowy. Harry usłyszał tylko jej strzępy. - Nie sądzę, Rudolfie, żeby można było to zrobić. A jeśli on zdecyduje się wtedy na jakiś niebezpieczny wypad? Trzeba Go kontrolować. Przecież nie wiadomo, kiedy będzie mieć wypady do Hogsmeade. - Masz rację, Albusie. Trzeba opracowac inny plan.Może przykuć go do Hogwartu zaklęciem ozirizio muncio? - Tak, tak. To dobry pomysł. Muszę już kończyć, bo może Harry już tu jest. Harry nagle poczuł na swojej twarzy wzrok Dumbledore’a. - Harry! Dlaczego nie wstajesz z tego kosza? - Eee... już wychodzę. – z holu wszedł do ogromnego salonu . -Co to za miejsce? – bąknał Harry. - Nowa Kwatera Główna Bractwa Feniksa. Poprzednia została wykryta. Zdeportowaliśmy się tutaj. Mam dla ciebie dobrą wiadomość: Załatwiłem Ci na następne wakacje wycieczkę do Bułgarii, i druga dobra wiadomość- spędzisz tutaj część wakacji w nastepnym roku! - Dziękuje , Dumbledore... To znaczy Panie Profesorze Dumbledore! Albus uśmiechnął się do chłopca. - Miałem nadzieję że Ci się to spodoba. A teraz zdeportuje wszystkie twoję rzeczy, i spakujesz się. Dobrze? Jak tylko przeczytacie,proszę o komentarze! ![]() Ten post był edytowany przez Son_potter: 29.08.2005 20:42 -------------------- Mugoloznawca
|
![]() ![]() ![]() |
em |
![]() ![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
![]() A ja myślałam, że na tym forum nie znajdę tego typu historyjek... a jednak się myliłam. "mam przerwę w pisaniu" - no faktycznie, jak się człowiek tak namęczy to przerwa jest niezbędna do dokończenia dzieła - daruj. Mało opisów, mało dialogów, mało akcji, mało, mało, mało i niespójnie! Jak nie umiesz pisać jak Rowling to się na to nie sil, tylko pisz tak jak umiesz... Więcej nie napiszę, bo jeszcze ktoś powie, że się wyżywam... -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:57 |