Naprawdę źliiiii
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Naprawdę źliiiii
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Chciałem zapytać was jakie szwarccharaktery najbardziej was przerażają swoim złowieszczo złym złem. Nie chodzi mi o tych 'najfajniejszych złych' , lecz raczej tych najbardziej przerażających i odrażających moralnie i pod względem osobowości. Tak w literaturze jak i w kinie czy w teatrze...
1. Leo Bonhart z Sagi Sapkowskiego. Ilekroć o nim czytam włos jeży mi się na głowie. Naprawdę nigdy nie chciałbym spotkać kogoś takiego jak on. 2. Sakowicz z "Potopu". Demoniczny doradca i przyjaciel księcia Bogusława. diabeł wcielony. Człowiek bez honoru i bez skrupułów, przy tym czerpiący z popełnianych potworności przyjemność. 3. Karol z "Drogi donikąd" Józefa Mackiewicza. Dolary przeciw orzechom, że nikt z was nie czytał. Polecam. 4. Denethor. Dziwne. Bo to właściwie nie jest postać zła, lecz tragiczna. Ale jednak wzbudza we mnie jakieś dziwne emocje. Umieszczam go tu niepewnie. 5. Lady Makbet. Raczej oczywiste. Potem pewnie dodam jeszcze paru innych... |
![]() ![]() ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
1. Hannibal Lecter - nietylko jako postać filmowa ale także jako bohater książek. Hopkins świetnie wykreował tą postać, i zgarnął Oscara. Od kiedy pierwszy raz zobaczyłem "milczenie owiec" Lecter wzbudza we mnie przedziwny strach a zarazem taki szacunek. Morduje z wyrachowaniem. Kanibalizm jest ohydny....["Hello Clarice..."]
2.Annie Wilkes - bohaterka "Misery" Kinga, jedna z pierwszych książek Króla jaką przeczytałem i od tej pory pani Wilkes jest jedną z najokropniejszcyh postaci książkowych. Niby niepozorna gospodyni domowa, która jest w stanie zabić jesli coś idzie niezgodnie z jej planem. Potworna kobieta, sadystka i morderczyni ![]() 3. Kurtz - Bóg, dezerter, tyran....Zarówno książka "jądro ciemności" jak i film "czas Apokalipsy" doskonale oddają "zło" jakie tkwi w tej postaci. NIebywale inteligentny, charyzmatyczny, ale i okrutny.....świetna kreacja Marlona Brando w tej roli. Hmmm...w książce kazał zrobić ogrodzenie z palów na które były nabite głowy tubylców, w zabijaniu widział słuszność.... -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:19 |