U- No- Poo
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
U- No- Poo
Iguś |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 04.07.2005 Skąd: Kraków ![]() |
Mam problem. Wiecie może o co chodzi z U-NO-POO? Nie rozumiem jak to się odnosi do tekstu. Nie jestem mocna z angielskiego...
-------------------- Mój dom jest tam, gdzie są moi najbliżsi.
|
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
To może ja doleję troszkę oliwy do ognia
![]() ![]() Kubik ma rację. Pedofilia jest chorobą, w różnym stopniu uleczalności, ale jest. Pomijam już, że zawieranie w jednym zdaniu stwierdzenia o kastracji i wieszaniu, a jednocześnie o chorobie i potrzebie leczenia jest delikatnie mówiąc nielogiczne. Nie wiem tylko, co tu mają do tego fan arty Potter & Malfoy, na których uwiecznia się rysunkową bądź fotomontażową miłość pomiędzy dwoma kilkunastoletnimi chłopcami (z których jeden ma lat 16, a drugi właśnie skończył 18, bo na fotomontażach siłą rzeczy jest z reguły Daniel Radcliffe i Tom Felton) lub nawet mężczyznami (fan art ma to do siebie, że może sobie wybiegać w przyszłość ile tylko zechce). Czy ktoś będzie próbował mi wmówić, że kilkunastoletnie dziewczyny nie uprawiają seksu bądź choćby pieszczot ze swoimi chłopakami??? Nie widziałam osobiście ani jednego erotycznego fan artu z postaciami HP w wieku dziecięcym (co rzeczywiście byłoby chore), przeglądam za to mnóstwo slashowych i bardzo mi się podobają (te dobre, oczywiście). Myślę, że w tym przypadku, Gem, nie chodzi o tępienie pedofilii, ale o zwykłą homofobię. Podobnie rzecz ma się z parringiem Snape & Harry bądź Snape & Malfoy (ciekawe, że nie wspomniałaś o innym, równie popularnym - Snape & Hermiona). Dorosły facet i młody chłopak? Trochę kontrowersyjne, ok. Ale chłopak, nie dziecko. Szesnasto- czy siedemnastolatek plus trzydziestoparolatek budzi zgorszenie, ale siedemnastoletnia panna z takowym już nie? Mało to takich par? I jeszcze nie słyszałam, by ktoś wówczas o pedofilii wołał. Może to nie jest do końca zgodne z pewnymi normami społecznymi, ale jeśli odbywa się za obopólną zgodą i przyzwoleniem - nikomu nic do tego. Nastolatki też bywają różne, jedne bardziej rozwinięte (psychicznie), inne mniej. I niektóre mają zjazd na starszych od siebie, nawet dużo. Nic nie poradzisz. Ja też mam syna, dwanaście lat w lipcu skończył. I może nie byłabym zachwycona, gdyby w wieku lat siedemnastu zafundował sobie kochanka o dwie dychy starszego od siebie, ale na pewno bym go nie nawyzywała, tylko próbowała dowiedzieć się dlaczego. Bo jeśli chłopak wychowany w zdrowej, normalnej rodzinie zdradza takie skłonności, to znaczy, że po prostu tak ma i można ewentualnie przespacerować się z nim do psychologa, żeby to fachowo zanalizować (bo a nuż jednak coś w tej rodzinie zgrzyta, a mi to umknęło), a następnie zaakceptować i kochać dalej takiego, jakim jest. Gdyby natomiast związał się ze swoim mniej więcej równolatkiem płci również męskiej, najzwyczajniej w świecie nie zrobiłabym nic. Poza zwykłymi rzeczami, jakie się zwykle robi gdy Twoje dziecko się zakocha - chęcią poznania jego sympatii, zaproszenia ich razem na obiad i tak dalej, oczywiście. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:30 |