[muzyka] Kult, i wszystkie odłamy
Kazika
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[muzyka] Kult, i wszystkie odłamy
Kazika
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
według mnie jest to zespół, który jak
najbardziej zasługuje na poświęcenie mu oddzielnego wątku.
kult to obok comy [nawet nie 'za comą' i nie niżej, ale na tym samym poziomie], mój ulubiony zespół. nie tylko polski, w ogóle. uważam, że jeden z najlepszych, jaki kiedykolwiek istniał w polskiej muzyce. Kazika uważam za jednego z najlepszych muzyków, tekściarzy i artystów w Polsce. wie o czym pisze, wie, jak to przekazać. i chwała mu za to! mój pokłon w jego stronę. naprawdę mądry facet. [ i ma fajne farfocle na łbie ![]() ktoś kiedyś powiedział o Staszewskim: On jak Bóg, Jego Biografia jak Biblia, Jego teksty jak Psalmy. więc moje pytanie: czy ktoś tu też KULTywuje Kult Kultu i Kult Kazika? : ] -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
PEQU |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: xE{x: R+} ![]() |
Zasadniczo wszystkie są dobre, ale mi do gustu przypada "Tata 2" za "Kołysanke Stalinowska" mistrzostwo poprostu i "Kochaj mnie a będę Twoją"... Cóż tekst może niezbyt wymowny, ale za to wibrujący wokal Violetty Villas sprawia iż idzie sie posikać ze śmiechu.
Najbardziej jednak fascynuje mnie "Dom wschodzącego słońca". Cudowny cover, nie wiem który już z kolei. Za każdym razem gdy ktoś przetwarza ten kawałek dochodzą do niego nowe smaczki. A w przyapdku Kultu to bezdyskusyjnie... Pierwszy raz, pamiętam, zażyło mi się słuchać tego jakoś dwa lata temu w środku zimy mknąc razem z kumplem w samochodzie po jakiejś leśnej drodze. Taka mieszanka niesamowitości, liryzm, głębia... smutek, ale smutek z jajami. -------------------- PEQU
NUTELLA FOREVER <=> x^nE[N+F]=>{x:R(x)#n} |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:12 |