Człowiek- Zwierzęta, jaka jest biologiczna różnica?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Człowiek- Zwierzęta, jaka jest biologiczna różnica?
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Zapraszam wszystkich biologów i niebiologów do dyskusji.
Mam konkurs na kółku przyrodniczym na znalezienie różnicy. Jest podobno jedna znacząca, ale nie wykluczam, że jest ich więcej. Nie chodzi mi o ogólnie pojętą obecność duszy, bo to zależy od punktu widzenia. Mam na myśli cechy zachowania i biologie. PS. Już nawet wiem, że zwierzęta stosują antykoncepcje- jakiś gatunek małp uprawia seks dla przyjemności w dni niepłodne... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
![]() ![]() ![]() |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Zwierzęta, nawet najinteligentniejsze, nie są w stanie opanować ludzkiej mowy (co udowodniono na przykładach "adopcji" niektórych zwirząt), natomiast ludzie wychowywani od małego wśród zwierząt potrafia opanować ich mowę (udowodnieone na podobnych przykładach), co jest dosyć znacząca różnicą między ludźmi a zwierzętami.
-------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:25 |