Mojego Opowiadania Część I, Hogwart z oczu Gail Keadle :)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Mojego Opowiadania Część I, Hogwart z oczu Gail Keadle :)
gail |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 28.10.2005 ![]() |
Uprzedzam, że opowiadanie nie jest jakies wyjątkowe. Krytykujcie ile wlezie, chce dobrze znać waszą opinię i wiedziec gdzie robię błędy. Przepraszam za błędy ortograficzne - chwilowo nie posiadam Worda, i nie mam jak ich sprawdzać (a moje oczy czasami odmawiają posłuszeństwa). Proszę nie doczepiać się "pospolitości" głownej postaci. Stworzyłam ją na wzór własny (wyglądam, zachowuje i ubieram się tak jak ona).
Pozdrawiam, Gail PS. Błagam o ocene!! Dziewczyna stała i patrzyła na zegarek. - Spóźniają się - mruknęła z irytacją. Miała brązowe włosy za ramiona, i szare oczy koloru nieba przed burzą. Była dość wysoka jak na swój wiek. Miała na sobie stare, podarte jeansy i czarną bluzkę z krótkimi rękawami. U pasa zwisała jej czarna, sztruksowa torba. - Heeej, Abygail! - usłyszała krzyk za swoimi plecami. Odwróciła się, i jej oczom ukazała się blondynka z długimi włosami, w zielonej bluzke na ramiączkach i czarnych, szerokich rybaczkach biegnąca w jej stronę. Brunetka uśmiechnęła się lekko. - Kath - przytuliła przyjaciółkę - Nareszcie. Czekałam wieki! - Sorry - blondynka uśmiechnęła się figlarnie - Ale ten debil, zapomniał różdżki! - Przez debil rozumiesz Matta, prawda? - zapytała Aby z rozbawieniem. - A kogoż by innego - prychnęła Kath, przewracając dużymi, zielonymi oczami. - Czy rozmawiacie o mnie?- zawołał ciemno włosy chłopak podchodząc do nich. Miał ciemniejszą karnację, dłuższe ciemne lekko pokręcone włosy i ciemne oczy. Miał na sobie czarną bluzkę z krótkim rękawem i szerokie, długie spodnie w 'bojowe' wzory. Na nogach glany. - Cześć Matt - uśmiechnęła się Gail. W szkole tworzyli paczkę. Trzymali się razem odkąd Matt doszedł do Hogwartu. On był wtedy w szóstej klasie, dziewczyny w piątej. Chłopak był starszym o rok, kuzynem Kathrine. - Chodźmy na pociąg - Aby złapała za swoją walizkę, sprytnie wyposażoną w kółka. *** - Tutaj jest wolne - oznajmiła Kath, otwierając już któryś z kolei przedział. - Nareszcie - Aby opadła na wolny fotel. - Jak wakacje?- zapytał Matt rozsiadając się na swojej połowie. - Jakoś zleciało - Gail wzruszyła ramionami - W lipcu u mamy w Londynie, w sierpniu u taty w Chicago. - Zazdroszcze - prychnęła Kath, obrzucając Matta krytycznym spojrzeniem. Matthew westchnął z irytacją. - My byliśmy dwa miesiące non stop razem na Cyprze - zaironizował. - Przejebane! - Wyrażaj się - upomniała go Kath. Przewrócił oczami. - O tak. Musze zachowywać się kulturalnie, bo jak nie to kochana Kathy poskarży mojej mamusi - udał płaczliwy głosik dziecka. - I wytrzymaj z takim dwa miesiące - Kath zwróciła się do Aby, najbardziej rozbawionej całym dialogiem. - Dobra..dajcie sobie siana - podsumowała Abygail i wyciągnęła książkę - Ja będe czytać. Otworzyła lekture na zaznaczonej stronie, i oddała się lekturze. *** - O...wy tutaj - powiedziała dziewczyna z burzą brązowych włosów na głowie zaglądając do przedziału. - No co ty nie powiesz?- zaironizował Matt. Aby zachichotała pod nosem. - Jakie to było śmieszne - prychnęła dziewczyna. - Granger - powiedziała Kath znudzonym głosem - Z łaski swojej idź już... Granger wyszła, trzaskając drzwiami z wysoko podniesioną głową. - O tak. Hermiona Granger, prefekt naczelny. Myśli że jest w ogóle najlepsza i tak dalej - mruknęła Abygail. Matthew uśmiechnął się pod nosem. - I znów wracamy do szarej rzeczywistości - powiedział przeciągając się. - Co przez to rozumiesz?- zapytała kuzynka unosząc jasną brew. - Tysiąc zadań, szlabany, włóczenie się po Hogsie, dokuczanie Potterowi - zaczął wyliczać. - O. Przepraszam. TYLKO ja dokuczam Potterowi. Dziewczyny wymieniły szybkie spojrzenia. Abygail lekko poczerwieniała i spuściła wzrok. O tak. To był właśnie jej największy koszmar. Zakochała się na zabój w Harrym Potterze. *** - Nie. To nie możliwe. Aby jestes zakochana w Potterze od lat czterech. Może wystarczy już?! Myslałam że ci przeszło - jęknęła Kath. Zostały same w przedziale. Matt wyszedł na poszukiwanie swojego kumpla, Dracona Malfoya. - Jestem załamana - przyznała Gail. - To jest niemożliwe! Ja... nie mogę się odkochać... to jest beznadziejne! Przygryzła wargę. - To znajdź sobie inny obiekt westchnień - zasugerowała Katharine. - Kogo? - zapytała ironicznie brunetka. Kath nie znała odpowiedzi. Popatrzyła przez okno. Jej oczom okazał sie rozległy las, i duże szare jezioro. Szare zupełnie jak... - MALFOY! - wykrzyknęła. - No chyba cie pojebało - skomentowała przestraszona brunetka. - Dlaczego?- zapytała rezolutnia Kath - Popatrz. Przystojny. Bogaty. Może troche za bardzo arogancki, ale... - Kath zamknij się - nie wytrzymała Gail. - Nie. Nie chce Malfoya. Niestety. Nic nie poradzę na to że... Westchnęła głęboko. - Podoba mi sie Harry. *** - Nareszcie! - zawołała Kath patrząc przez okno. - Hogwart! Dziewczyny juz od dawna wyczekiwały chwili kiedy zobaczą tak drogi im zamek. - A wiesz...nie widziałam Matta od połowy podróży! - zagaiła Gail, kiedy znajdowały się na korytarzu. - Poniewiera się gdzies z Mafloyem, pewnie - wzruszyła ramionami Kathrine. Wyszły z pociągu. - Pirszoroczni do mnie!- huknął ponad dwumetrowy olbrzym, stojący na prawo od nich. - Cześć Hagridzie! - zawołały chórem. - Sie macie, dziewczyny! - odkrzyknął. Nie zdąrzyły mu odpowiedzieć, bo tłum pociągnął je w drugą stronę. - Heeej! - usłyszały krzyk dochodzący z jednego z powozów, którymi jechało się do zamku. Wyłaniała się z niego głowa Matta. Dziewczyny podbiegły do niego i weszły do środka. Razem z chłopakiem, znajdował się tam także Malfoy. - Cześć! - powiedział chłopak z nieodłącznym ironicznym uśmieszkiem na twarzy. - Witaj - mruknęła Gail, a Kathrine ograniczyła sie jedynie do kiwnięcia głową. Wszyscy zajęli miejsca. - Nareszcie w domu - podsumował Matt, wyglądając przez okienko i patrząc na zbliżający się Hogwart. Ten post był edytowany przez gail: 02.11.2005 22:07 -------------------- Każdy pisać może, troche lepiej, troche gorzej :P
|
![]() ![]() ![]() |
gail |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 28.10.2005 ![]() |
Już wszystko poprawione
![]() -------------------- Każdy pisać może, troche lepiej, troche gorzej :P
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:27 |