Człowiek- Zwierzęta, jaka jest biologiczna różnica?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Człowiek- Zwierzęta, jaka jest biologiczna różnica?
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Zapraszam wszystkich biologów i niebiologów do dyskusji.
Mam konkurs na kółku przyrodniczym na znalezienie różnicy. Jest podobno jedna znacząca, ale nie wykluczam, że jest ich więcej. Nie chodzi mi o ogólnie pojętą obecność duszy, bo to zależy od punktu widzenia. Mam na myśli cechy zachowania i biologie. PS. Już nawet wiem, że zwierzęta stosują antykoncepcje- jakiś gatunek małp uprawia seks dla przyjemności w dni niepłodne... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
![]() ![]() ![]() |
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
co do zwierzat artystow i pisania itd. :P jednego psa nauczyli pisać na maszynie sześćdziesięciu prostych słów. Kiedy opanował już zapisywanie dyktowanego tekstu, zaczęto go wsadzać do maszyny, żeby sam się popisał kratywnością. No i wynik był zaskakujący... pies zaczął dzielić swoją twórczość na wersy, napisał m.in.:
BED a CCAT cad a baf bdd af dff art. Ad abd ad arrli bed a ccat. (pies miał na imię Arli), właściciele wysłali te jego prace do krytyka literackiego dość znanego, nie informując go o gatunku, do jakiego należy poeta ;P, no i ten oczywiście pochwalił itd.. Nie wiem, może to jakiś wymysł (zaczerpnięte z książki "Jak rozmawiać z psem" Stanleya Corena [jeżeli to facet, bo nie jestem pewna :P]) ale brzmi śmiesznie :P. No, ja bym różnicę między człowiekiem i zwierzęciem podciągnęła do tezy: "człowiek myśli abstrakcyjnie i przestrzennie" chociaż kto tam wie jak myślą zwierzęta. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:00 |