(...)co się dzieje w ostatnich dniach we Francji.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
(...)co się dzieje w ostatnich dniach we Francji.
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Abstrahując od tego co się dzieje w naszym kraju bo to i tak szkoda słów, co miało zostać powiedziane, to już wyraziliśmy. Poprawy i tak się nie spodziewam. Chciałem jednak zwrócić uwagę na to co się dzieje w ostatnich dniach we Francji, a jest mi to temat szczególnie bliski, bo mieszkałem tam i mam pełno znajomych i rodzinę w okolicach Paryża. Francuzi mają teraz bardzo nieciekawą sytuację, "naspraszali" do siebie imigrantów,a ci tylko im przysparzają nowych problemów. Już nie chodzi nawet o jakieś kłotnie, sprawy religijne itp. ale to do czego doszło w ostatnich dniach we Francji to już nie sposób tolerować. Wypiep****yć ich stamtąd!!! Nie jestem rasistą ani żadnym nacjonalistą, ale jeżeli w taki sposób imigranci odpłacają Francuzom za "azyl" to ja po prostu nie mam pytań. Francja jest krajem ekstremalnie tolerancyjnym wobec spraw imigracji, Paryż jest jedną wielką mieszanką narodowościową pełną gett i zamkniętych enklaw. Problem z jakim teraz mają do czynienia jest naprawdę b.poważny, wandalizm w pełnym stopniu, latające koktajle mołotowa, podpalanie autobusów, niszczenie samochodów, kościołów. To wygląda jak mała wojna domowa.Akcja dywersyjna przybrała takich rozmiarów, zamieszki rozszerzają się nie tylko na Francję ale i na inne kraje zachodniej Europy. Na całe szczęscie dziadkowi jeszcze nie spalili samochodu ani znajomym, ale nowy salon Renault w ich miejscowości spłonął doszczętnie
![]() -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
QUOTE(voldius @ 09.11.2005 18:31) co to za kraj, który otwiera się na imigrantow, a później w krytycznym momencie zachowują sie jak Sarkozy. poza tym sam de Villepin przyznał, że imigranci są dyskryminowani, szczególnie jeśli chodzi o pracę. no a co jest dziwnego w tym, że chcą byc bogaci, chcą być chronieni? ja też chcę. i oni maja swoje prawa [a raczej powinni mieć]. i mógłbyś zwracać sie mniej rasistowsko. Nie, nie mógłbym, ponieważ w mojej wypowiedzi nie było cienia rasizmu. To samo myślę o całkiem białych murzynach z pegeerów. Co to za imigranci, którzy przyjeżdżając do obcego kraju nie chcą akceptować jego cywilizacji i reguł gry? Jeżeli pracodawcy nie chcą ich zatrudniać to widocznie jest jakiś powód, nie sądzisz? Rozumiem, że rząd powinien ustalić kontyngenty. Ilu Arabów i Murzynów ma być zatrudnionych w każdej firmie, tak? Premier przyznaje co chcą, bo sra po gaciach (wybaczcie kolokwializm) a Sarkozy okazuje się być pierwszym francuskim politykiem z jajami od czasów De Gaulle'a. Chcesz być chroniony? A w inyych tematach taki z Ciebie antypisowski liberał... Francja nie ma już pieniędzy na rozbudowany socjal i utrzymywanie armii nierobów. Koniec. Kasa pusta. A jak kasa pusta to kali nie dostać zasiłek. Praca? Jako sprzątacz? A fuj. Od razu prezes chce być, bo prezesi to biali - rasizm!!! Zadymą się kasa nie napełni, ale jieszenie się napełni i satysfakcji trochę będzie. Winny jest francuski socjalizm. Przez lata Francja obiecywała i realizowała program 'raj dla nieroba'. Były na to pieniądze. A teraz ich nie ma. A zdemoralizowane zasiłkami społeczeństwo chce. Więcej i więcej... Jak to rozwiązać? Nie wiem. Najpierw napewno trzeba rozpędzić zamieszki. A rozmawiać dopiero potem. Myślałem, Voldius, że nosisz koszulkę z Guvarą tak dla picu. Ale widać, że zaraziła Cię marxowskimi bzdurami... |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE(Katon @ 10.11.2005 13:37) QUOTE(voldius @ 09.11.2005 18:31) co to za kraj, który otwiera się na imigrantow, a później w krytycznym momencie zachowują sie jak Sarkozy. poza tym sam de Villepin przyznał, że imigranci są dyskryminowani, szczególnie jeśli chodzi o pracę. no a co jest dziwnego w tym, że chcą byc bogaci, chcą być chronieni? ja też chcę. i oni maja swoje prawa [a raczej powinni mieć]. i mógłbyś zwracać sie mniej rasistowsko. Nie, nie mógłbym, ponieważ w mojej wypowiedzi nie było cienia rasizmu. To samo myślę o całkiem białych murzynach z pegeerów. Co to za imigranci, którzy przyjeżdżając do obcego kraju nie chcą akceptować jego cywilizacji i reguł gry? Jeżeli pracodawcy nie chcą ich zatrudniać to widocznie jest jakiś powód, nie sądzisz? Rozumiem, że rząd powinien ustalić kontyngenty. Ilu Arabów i Murzynów ma być zatrudnionych w każdej firmie, tak? Premier przyznaje co chcą, bo sra po gaciach (wybaczcie kolokwializm) a Sarkozy okazuje się być pierwszym francuskim politykiem z jajami od czasów De Gaulle'a. Chcesz być chroniony? A w inyych tematach taki z Ciebie antypisowski liberał... Francja nie ma już pieniędzy na rozbudowany socjal i utrzymywanie armii nierobów. Koniec. Kasa pusta. A jak kasa pusta to kali nie dostać zasiłek. Praca? Jako sprzątacz? A fuj. Od razu prezes chce być, bo prezesi to biali - rasizm!!! Zadymą się kasa nie napełni, ale jieszenie się napełni i satysfakcji trochę będzie. Winny jest francuski socjalizm. Przez lata Francja obiecywała i realizowała program 'raj dla nieroba'. Były na to pieniądze. A teraz ich nie ma. A zdemoralizowane zasiłkami społeczeństwo chce. Więcej i więcej... Jak to rozwiązać? Nie wiem. Najpierw napewno trzeba rozpędzić zamieszki. A rozmawiać dopiero potem. Myślałem, Voldius, że nosisz koszulkę z Guvarą tak dla picu. Ale widać, że zaraziła Cię marxowskimi bzdurami... przesadzilem z rasistowskim podlozem, sorry. co to za imigranci? hm, chyba normalni. wydaje mi się, że trochę inaczej jest kiedy przyjeżdżasz do kraju, osiedlasz się tam i jesteś traktowany jak gówno. później ciągnie cię to wszystko w beznadzieję. jaki mają powód? bo mają inny kolor skóry? nie chodzi o wykształcenie. mimo przyjęcia przez francuzów obcokrajowców, raczej postrzegani są za takich, którzy woleliby nie mieć nic wspólnego z innymi krajami. masz rację, że częściowo sra po gaciach, ale chyba źdźbło prawdy w tym musi być. a to co Ty określisz pokazaniem jaj, inny może określić ekshibicjonizmem /no i to, że lewica chciała usunięcia Sarkozego nie znaczy, że ja stoję za czerwonymi, uważam po prostu, że źle się zachował, dlaczego do Busha ma się pretensję, że nie zaregaował w NO?/. co do armi nierobów - gdyby francuzi chceili ich zatrudniać, mogłoby tam być lepiej [haha wiem idylla]. prezesi biali, nie zatrudniać kali. no i trzeba pamiętać o tym, że to ludzie w moim wieku biorą się za te zadyny. no a jeżeli byłoby tak jak Ty piszesz, to znaczy byłby tam raj dla nierobów, to dziwne, że taki 'rozruchy' już były. oczywiście, że zamieszkami nic nie wskórają. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:44 |