(...)co się dzieje w ostatnich dniach we Francji.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
(...)co się dzieje w ostatnich dniach we Francji.
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Abstrahując od tego co się dzieje w naszym kraju bo to i tak szkoda słów, co miało zostać powiedziane, to już wyraziliśmy. Poprawy i tak się nie spodziewam. Chciałem jednak zwrócić uwagę na to co się dzieje w ostatnich dniach we Francji, a jest mi to temat szczególnie bliski, bo mieszkałem tam i mam pełno znajomych i rodzinę w okolicach Paryża. Francuzi mają teraz bardzo nieciekawą sytuację, "naspraszali" do siebie imigrantów,a ci tylko im przysparzają nowych problemów. Już nie chodzi nawet o jakieś kłotnie, sprawy religijne itp. ale to do czego doszło w ostatnich dniach we Francji to już nie sposób tolerować. Wypiep****yć ich stamtąd!!! Nie jestem rasistą ani żadnym nacjonalistą, ale jeżeli w taki sposób imigranci odpłacają Francuzom za "azyl" to ja po prostu nie mam pytań. Francja jest krajem ekstremalnie tolerancyjnym wobec spraw imigracji, Paryż jest jedną wielką mieszanką narodowościową pełną gett i zamkniętych enklaw. Problem z jakim teraz mają do czynienia jest naprawdę b.poważny, wandalizm w pełnym stopniu, latające koktajle mołotowa, podpalanie autobusów, niszczenie samochodów, kościołów. To wygląda jak mała wojna domowa.Akcja dywersyjna przybrała takich rozmiarów, zamieszki rozszerzają się nie tylko na Francję ale i na inne kraje zachodniej Europy. Na całe szczęscie dziadkowi jeszcze nie spalili samochodu ani znajomym, ale nowy salon Renault w ich miejscowości spłonął doszczętnie
![]() -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm... a mi się jakoś nie podoba postawa większości użytkowników. Ludzie to nie są jakieś zabawki, których trzeba jak najszybciej się pozbyć, kiedy już nie są ozdobą. Łatwo jest powiedzieć, jak im się nie podoba to niech jadą do swojego kraju. Ale jaki jest ich kraj? Czy naprawdę uważacie, że ten, który znają często tylko z opowieści albo z - czasami przykrych - wsponień z dzieciństwa? Czują się obywatelami Francji i chcą być tak jak obywatele Francji traktowani, to chyba normalne. A rozwiązywanie problemu wysyłaniem do rdzennych krajów zalatuje mi troche totalitaryzmem. To żadna metoda - wysłać niewygodnych ludzi do miejsc, których tak naprawdę nie znają, i czekać, aż reszta się tego przestraszy i zamknie buzię. To takie troche malowanie żółtej trawy na zielono. Tylko że farbą zakryć problem można tylko od wierzchu, podobnie jak posługując się siłą, wywoływaniem strachu i innymi takimi "metodami".
Zgadza się, zachowanie imigrantów jest okropne. Dziwi mnie taki kompletny brak wdzięczności, bo w końću to Francja ich "przygarnęła" kiedy szukali miejsca dla siebie. To fakt - nie tak się walczy o swoje prawa, ale właściwie ich zachowanie jest zupełnie nie zaskakujące. Bo na papierze są Francuzami, ale zanim ktoś spojrzy w papier, ogląda ich twarz, i już wtedy taki imigrant ma mniejsze szanse na np. dostanie pracy od Francuza, a przynajmniej jest tak czasami. W takiej sytuacji chyba jasny jest bunt imigrantów, szkoda tylko że "skutkiem ubocznym" tych buntów są takie zniszczenia. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:42 |