Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Napewno wiele osób tutaj oglądało już najnowsze dzieło WB. Ja też
![]() ![]() Jeżeli chodzi o mnie to raczej się zawiodłem. Tzn. może tak: Jako film podobał mi się. Był dobrze zrobiony i wogóle dobry. Ale ciężko jest nie oceniać go pod katem książki kiedy czytało się ją dziesiatki razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jest jeszcze dużo takich razących rzeczy, ale dam szanse innym się wypowiedzieć ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
![]() ![]() ![]() |
December |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 103 Dołączył: 07.11.2005 Skąd: miasto spotkań bez barier Płeć: Kobieta ![]() |
Skoro nikomu się nie chce pisać po raz kolejny to ja zacznę
![]() Troszkę inaczej tym razem, bo po obejrzeniu filmu powtórnie troszkę inne są moje odczucia. ![]() Oczywiście żałuję, że tyle zostało wycięte, ale chyba każdy zdaje sobie sprawę, że to było nieuniknione. Podtrzymuje jednak zdanie, że fabuła była tak skonstruowana,że scenarzyści umieścili w niej wszystko, co było potrzebne żeby rozwiązać końcową zagadkę(może prócz wyjaśnienia priori incantantem). Dla osób, które czytały książkę łatwo było je wyłapać, a dla pozostałych już nie (wiem,że sie powtarzam) Podobało mi się aktorstwo tria, całego. Podobała mi się chemia pomiędzy Ronem i Hermioną. Podobała mi sie Rita Skeeter. Podobało mi się bardzo wiele rzeczy. Najnajnajlepsza scena - w łazience z Martą. Przekomiczna. Nie podobała mi się scena ze smokiem (za dużo efektów) i scena z śmierciożercami na mistrzostwach świata. W książce był trochę inny sens ich marszu, coś bardziej jak pijacka burda, niebezpieczna i niemoralna zabawa, a w filmie to był jednak marsz zwolenników Voldemorta. Podobnie z mrocznym znakiem, w filmie był on znakiem dla śmierciożerców, a nie czymś co miało ich przestraszyć. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Podsumowując film ogląda sie strasznie szybko, z powodu bardzo szybkiej akcji. Czasami przeszkadzała mi muzyka, ale tylko czasami ![]() To by było na tyle ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:16 |