Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Napewno wiele osób tutaj oglądało już najnowsze dzieło WB. Ja też
![]() ![]() Jeżeli chodzi o mnie to raczej się zawiodłem. Tzn. może tak: Jako film podobał mi się. Był dobrze zrobiony i wogóle dobry. Ale ciężko jest nie oceniać go pod katem książki kiedy czytało się ją dziesiatki razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jest jeszcze dużo takich razących rzeczy, ale dam szanse innym się wypowiedzieć ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
![]() ![]() ![]() |
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
@up
no wreszcie! jak czytałem te posty to wszyscy się tylko przejmują tym, że ony były Hinduskami ![]() QUOTE(Lupek) Wady: -Mimo wszystko film nie był taki długi, zaczołem oglądać o 16 30 i skończyłem o 18 40 więc trwał 2 godziny i 10 minut (mogli go przedłużyć np. do trzech godzin, aby dać kilka scenek jak mecz finałowy pomiędzy Irlandią i Bułgarią) -Inaczej sobie wyobrażałem Moodiego i Fleur -W książce Czarny Pan i Dumbledore byli opisani jako wysocy, spokojni, zdystansowani i inteligentni, a w filmie sprawiali wrażenie niskich i impulsywnych -Czarny Pan Tak nie wygląda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No faktycznie był troche za krótki. Mogli spokojnie zrobić ten mecz quidditcha. Napewno mieliby większe poparcie. Fleur nie była taka zła tylko chyba troche za stara ![]() Dumbledore bardziej pasował mi ten z I i II części filmu, ale Voldemort jakoś mi się nie podoba wcale. QUOTE(December) Nie podobała mi się scena ze smokiem (za dużo efektów) i scena z śmierciożercami na mistrzostwach świata. W książce był trochę inny sens ich marszu, coś bardziej jak pijacka burda, niebezpieczna i niemoralna zabawa, a w filmie to był jednak marsz zwolenników Voldemorta. Podobnie z mrocznym znakiem, w filmie był on znakiem dla śmierciożerców, a nie czymś co miało ich przestraszyć. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Sam smok mi się podobał, bo był zrobiony według mnie dobrze. Ale uważam, że ta scena z nim była mocno przesadzona. Zamiast skupiać się na tej zupełnie niepotrzebnej gonitwie po całych błoniach mogli zrobić coś bardziej pożytecznego np. Finał Mistrzostw ![]() ![]() Nie podobało mi się jeszcze to, że wycieli Bagmana, Mróżke i Zgredka. -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:41 |