Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Napewno wiele osób tutaj oglądało już najnowsze dzieło WB. Ja też
![]() ![]() Jeżeli chodzi o mnie to raczej się zawiodłem. Tzn. może tak: Jako film podobał mi się. Był dobrze zrobiony i wogóle dobry. Ale ciężko jest nie oceniać go pod katem książki kiedy czytało się ją dziesiatki razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jest jeszcze dużo takich razących rzeczy, ale dam szanse innym się wypowiedzieć ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Musze przyznać że film przyjąłem bez wielkiego zachwytu. Owszem, zgadzam się że był dobry, ciekawy i trzymający w napięciu. Nie będę pisał że to był fajne, a tamto super, natomiast tego w ogole nie mogłem strawić. Nie odczułem tych 2,5 godziny spedzonych w kinie, oglądało się szybko i dość przyjemnie. Współczuję natomiast tym co się wybrali na HPiCO bez czytania książki. Odniosłem wrażenie że niektóre wątki były naprawdę nieposklejane i trudne w odbiorze, zbyt dużo niedopowiedzeń, efekciarstwo (ale w sumie to jest superprodukcja). Rozumiem że nie dało się wielu wątków zamieścić w filmie, scenariusz musiał więc być mocno okrojony tak aby szeroka publika mogła go "łatwo" odebrać. Mimo wszystko odczuwam pewien niedosyt, ale gratuluję udanej ekranizacji.
p.s. wiedziałem od początku że Fiennes jest idealny do tej roli XD -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:59 |