Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Napewno wiele osób tutaj oglądało już najnowsze dzieło WB. Ja też
![]() ![]() Jeżeli chodzi o mnie to raczej się zawiodłem. Tzn. może tak: Jako film podobał mi się. Był dobrze zrobiony i wogóle dobry. Ale ciężko jest nie oceniać go pod katem książki kiedy czytało się ją dziesiatki razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jest jeszcze dużo takich razących rzeczy, ale dam szanse innym się wypowiedzieć ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Mroczny Wiatr |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() ![]() Co dalej ? ![]() ![]() ![]() Takich szczególików jest masa ale części nie trzeba było pomijać Dla mnie takim istotnym szczególnie w odniesieniu do części V jest sposób przedstawienia snów Harry'ego; chyba powinien widzieć oczami czarnego pana a nie ogrodnika???? ![]() O kominku to była mowa jeszcze przed premierą filmową, ale teraz po obejrzeniu mogę powiedzieć że efekt mi sie podobał. Tylko jak oni nakręcą grubaśną rękę Umbridge szukającą głowy syriusza w cześci V??? - bedziemy mieli węglikową dłoń, nową koncepcje reżysera albo piminięcie sceny. (pewnie to ostatnie ![]() Teraz jak się pomylę to mnie poprawcie ![]() Skrzeloziele i Neville? A gdzie zgredek ? ![]() Rita animagiem? pewnie w piątej części też o tym wzmianki nie bedzie Ekranizacja zadań jak dla mnie prawie ok. Podobało mi się dłuższe starcie ze smokiem i potyczka z trytonami ale jak mogli wyciąć SFINKSA!!!!!! a może nie wycieli tylko sfinks się w labiryncie zgubił razem ze sklątkami tylnowybochywymi ? ![]() Ktoś pisał o efekcie wiatru w labiryncie - dla mnie bomba tzn. podobał mi się ten efekt. Także wszyscy odtwórcy ról włącznie z moodym (który mimo że w książce przedstawiany inaczej wypadł w filmie nieźle z tą swoją przepaską i metalową nogą) ![]() Pojawienie się gości w szkole wypadło lepiej niż w książce (lepiej dla filmu bo były efekty specjalne przy wejściu panów z durmstragu) Gdzie Percy w zastępstwie Croucha???? Gdzie Molly z Charliem odwiedzająca pottera???? Jeszcze może pare słów o Voldim. ![]() ![]() ![]() I gdzie badanie różdżek? nastepna wycieta scena bo na screenach przed premierą był chyba olivander. No to sobie powytykałem troche niezgodności z książką, ale wybaczcie nie mogłem inaczej. Czuję pewien niedosyt i powiem wam ze nie tylko te osoby co czytały książkę widziały że film ma poskracane wątki i jakieś niedomówienia Moja znajoma zanim cokolwiek powiedziałem po filmie zaznaczyła że chyba coś z filmu wycieli bo takie odniosła wrażenie. ![]() ![]() ![]() A i jeszcze jedna rzecz, ale nie chodzi już o książkę lecz o sam film. Jak ktoś bedzie szedł jeszcze raz niech zwróci uwagę na scenę przed zamianą draco we fretke. Jak potter się zbliżał do ślizgonów to chyba żaden nie miał plakietki "potter cuchnie". A przy zbliżeniu kamery nagle się pojawiły. ![]() Ten post był edytowany przez Mroczny Wiatr: 30.11.2005 00:52 -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:38 |