Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Napewno wiele osób tutaj oglądało już najnowsze dzieło WB. Ja też
![]() ![]() Jeżeli chodzi o mnie to raczej się zawiodłem. Tzn. może tak: Jako film podobał mi się. Był dobrze zrobiony i wogóle dobry. Ale ciężko jest nie oceniać go pod katem książki kiedy czytało się ją dziesiatki razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jest jeszcze dużo takich razących rzeczy, ale dam szanse innym się wypowiedzieć ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
QUOTE(Mike @ 29.11.2005 12:25) to mi po prostu przypominalo rocka z lat 60, ktory mnie bawi do lez prawie ![]() O muzyce lepiej nie rozmawiajmy kiedy mam kiepski humor. A już szczególnie o moim kochanym rocku z lat 60tych... QUOTE(kubik @ 29.11.2005 15:56) Wiadomo, że na plus. Naprawdę jest śliczna. QUOTE(Hito @ 29.11.2005 16:18) Ron>>heh, nawet nie wiesz, ile ja się z kolei naczytałem o chemii pomiędzy Harrym a Hermioną (może raczej - pomiędzy Danem a Emmą). Katon>>fakt, nie było w książkach napisane, że Cho jest Azjatką. Ale chyba nie chcesz mi powiedzieć, że nie widzisz różnicy między imionem i nazwiskiem sympatii (tymczasowej) Harry'ego a naszych Hindusek? Bo ta chemia w filmie jest. Gdyby Potter miał oczy to by się przestał oglądać na paści i zobaczył co mu pod bokiem wyrosło, zamiast Ronowi pola ustępować, ale nie ma chłopak gustu, jego problem. Niech ma Ron, hehe. Skoro ktoś tam sprawdził, że Padma i Parvati to hinduskie imiona (ja wogóle nie znoszę tej kultury i tych kropek i brudnego Gabgesu, fuuuuu - ale moje obiekcje co do ich hinduskości są prywatne) to reżyser podjął decyzję słuszną i uzasadnioną. I staje się ona tak oczywista jak azjatyckie pochodzenie Cho. W jej przypadku wyznacznikiem, jaki sugeruje nam jej wygląd jest właśnie imię i nazwisko. To, że u Parvati i Patil ten mechanizm w wyobraźni większości ludzi nie zaszedł to problem wiedzy. I tylko tyle. QUOTE(Lupek @ 29.11.2005 16:35) Katon, dobrze powiedziałeś że każdy subiektywnie ocenia film i dla mnie wygląd Moodiego, Fleur i Czarnego Pana (tak jestem po jego stronie ![]() ![]() Ale nie da się dyskutować o filmie jak o filmie, kedy wszystko sprowadza się do tego, że każdy sobie coś tam inaczej wyobraził!!! Naprawdę też mógłbym wziąć udział w tej wymieniance, ale to idiotyczne. Film jest inną sztuką niż literatura. Ekranizacja to bardzo trudny proces. Tłumaczenie opowieści z jednego języka na drugi. Te językie różnią się od siebie dramatycznie!!! Oceniajmy film - scenariusz (konstruktywnie, proszę was....), grę aktorów, zdjęcia, scenografię, muzykę. I to czt udało mu się opowiedzieć historię. Mam wrażenie, że mało kto docenia kunszt Brendana Gleesona tylko dlatego, że ma opaskę i nieprawomyślny kolor włosów. Zaiste, gdyby miał czerwone oczy nie wyglądałby komicznie..... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:48 |