Slytherin - Normalny Dom, Czy musi być zły?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Slytherin - Normalny Dom, Czy musi być zły?
Wrona |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra ![]() |
Czytam różne rzeczy na temat HP i zastanawiam się, dlaczego dom Slytherin jest przedstawiany jako miejsce dorastania wszystkich śmierciorzerców? Czytałam na tym forum wypowiedźkogoś, kto twierdził, że żeby pozbyćsięśmierciożerców trzeba by zamknąćSlytherin. Owszem, był to dom Sami-Wieci-Kogo, ale nie chce mi się wierzyć, że z innych domów nie było żadnego śmierciorzercy. To, że banda Malfoy'a jest "niezbyt miła" nie znaczy, żę wszyscy Ślizgoni tacy są. Slytherin to mój ulubiony dom, a to, że Ślizgoni zostają wielkimi czarodziejami nie oznacza, że wszyscy są śmierciorzercami. Przecież ktoś dobry też może być potężny. Co o tym sądzicie?
Załączona/e miniatura/y ![]() -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
![]() ![]() ![]() |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Hmmm, nad tym trzeba się zastanowić. Oczywiście, że Slytherin nie jest złym domem. Do niego trafiają ludzie o określonych cechach (i nie tylko) ale to nie znaczy, że każdy kto jest w owym domu musi być śmierciożercą. Może dlatego tylu (śmierciożerców) ich jest, bo Voldek szuka ich na podstawie cech? Do Slttherinu trafiają też czarodziejowie czystych ras, ale teź Ci, którzy mieli rodzinę w tym domu. Nie jest to regułą, lecz często się zdarza.
Zgadzam się, że Rowling mało czasu poświęciła na Ślizgonów. Może gdyby napisała coś więcej mielibyśmy inne zdanie na ten temat. Mam nadzieję, żę wszystko wyjaśni się w 7 tomie ;] -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 04:07 |