Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry Potter And The Goblet Of Fire, czyli najnowszy film z tej serii ;)
potterman |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 115 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: Strefa Mroku... ![]() |
Napewno wiele osób tutaj oglądało już najnowsze dzieło WB. Ja też
![]() ![]() Jeżeli chodzi o mnie to raczej się zawiodłem. Tzn. może tak: Jako film podobał mi się. Był dobrze zrobiony i wogóle dobry. Ale ciężko jest nie oceniać go pod katem książki kiedy czytało się ją dziesiatki razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jest jeszcze dużo takich razących rzeczy, ale dam szanse innym się wypowiedzieć ![]() -------------------- Strefa mroku nie leży na drugim końcu świata...ona jest w nas..w naszych myślach i poczynaniach...
Członek The Marauders - fanklubu Huncwotów ![]() Ach, to dopiero były czasy...niestety to forum już nigdy nie wróci... ![]() |
![]() ![]() ![]() |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
to teraz ja o filmie ;]
jak dla mnie ten film był... głupi. po prostu. chyba jeszcze głupszy niż trójka. za dużo niedokończonych wątków. za szybka akcja. gdybym nie czytała książki prawdopodobnie nie połapałabym się. sen Harry'ego, za chwilę jakiś stadion, Krum, zaraz jakieś płonące namioty i przewracający się Harry. pociąg, zamek i nagle latające konie i wynurzający się z jeziora statek. za szybko, wybitnie za szybko. aktorzy ekhym. Harry co chwilę strzelający jakieś głupawe miny, jakby był trochę niedorozwinięty, Hermiona mająca zmarszczki [ ![]() Krum w sumie nawet spoko, Ron jak zwykle też, a bliźniacy chyba najlepsi z tego wszystkiego. nienajgorsza Fleur. a Cedrik? hm. trochę sa mało go było, ale w sumie okej. teraz zadania. smoki w sumie przejdą, ale czemu Harry i Rogogon po jakiś ścianach latali?! drugie zadanie nieźle, nieźle. ale trzecie... brak Sfinka i jego zagadki, brak Sklątek i innych dziwnych rzeczy? trochę nie tak. ale np szaleństwo Kruma nawet nieżle. scena na cmentarzu - za mało Śmierciożerców! sama postać Voldemorta spoko, ale za mało w nim tego... zimna? lodowatości? połączenie rózdżek, jak to już ktoś wspomniał, zalatywało kiczem. zdecydowanie kiepskie było. powrót Harry'ego do Hogwartu był niezły. radość tłumu i nagle taki szok, Cedrik nie żyje. rozpacz pana Diggory'ego. plus dla reżysera. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 14:07 |