Piszę Książkę, Nie wim, czy to legalne
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Piszę Książkę, Nie wim, czy to legalne
Czarodziejka |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 04.12.2005 ![]() |
Piszę własną książkę, ale nie wiem, czy legalne byłoby upublicznienie jej lub wydanie. Nie byłoby w tym, ze ją piszę nic dziwnego, gdyby nie to, ze jest ona w 100% oparta na dziełach Rowling (do 5. tomu). HP Rowling jest przedstawiony jako opis jej snów, ja kontunłuję tak jakby całą historię. Jestem częścią magicznego świata i pierwszoplanowym bochatere. Może kogoś szlak trafic, ale nawet samego Pottera spycham na drugie miejsce.
Ktoś pewnie napisałby żebym dała sobie z tym spokuj. ALE JA NIE UMIEM. RZyję tym swiatem, który sama tworzę. Nie umiałabym już inaczej. Pomóżcie mi, bo nie wim co robić. Moge ją wydać, czy nie? Plisek, pomocy!!! |
![]() ![]() ![]() |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Czarodziejka @ 04.12.2005 18:35) Jak ktoś sam nie umie nic zrobić to krytykuje innych. Ja liczyłam na pomoc, a nie takie swiństwo. ![]() skąd masz wiadomości, że nie umiem nic zrobić? ;p Bardzo proszę, można pisać fanfiki i inne takie opowiadanka na podstawie HP, a potem ewentualnie publikować w necie. Ale jak ktoś chce ma taki bzdurny pomysł (bo inaczej tego nie określę), żeby wydać książkę zżynając od Rowling wszystko co wymyśliła (mam na myśli bohaterów i inne "podstawy" świata przedstawionego, bo akcję jak widzę stworzyłabyś swoją (inna sprawa, że i tak byś się pewnie opierała na jakiś wydarzeniach, które opisała wcześniej autorka, ale pomińmy te dywagacje ;p)) to poprostu szkoda gadać. Na szczęście rynek wydawniczy nie musi się ciebie obawiać. Chyba tylko skrzynki pocztowe. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 22:49 |