RÓŻdŻka, Podstawowy atrybut każdego czarodzieja
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
RÓŻdŻka, Podstawowy atrybut każdego czarodzieja
Goomisia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna ![]() |
Różdżka - podstawowy atrybut każdego czarodzieja. Służy do stosowania różnych zaklęć. Wykonana jest z drewna z dodatkiem elementu magicznego. Każda różdżka jest inna i niepowtarzalna. Sprzedawca różdżek pan Ollivander mówił, że pamięta każdą sprzedaną różdżkę.
***** Temat ten jest poświęcony różdżkom. Może i był już taki temat – przepraszam mój błąd ale starałam się przejrzeć wcześniej forum. Mam nadzieje, ze będziemy tu dyskutować na tematy związane z tym magicznym przedmiotem. Magia jest w różdżce czy ona tylko pomaga magią sterować? Czy różdżki sa konieczne? Z czego są robione? Jak są robione?....i wiele innych pytań może uzyska tu odpowiedź… Moje pierwsze pytanie to: na stronie http://www.harrypotter.org.pl/index.php?pokaz=rozdzki możecie stworzyć swoja własną różdżkę i zobaczyć jej opis. Moja to 8,5 cala, giętka, z dzrewa różanego, z piórem feniksa… opis: Dzieki tej rózdzce mozesz byc pewien, ze twoje pomysly szybko wejda w zycie, jesli tylko odpowiednio sie postarasz!... a wasza? Ten post był edytowany przez Goomisia: 08.12.2005 20:20 -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** ![]() *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
![]() ![]() ![]() |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Moja różdżka - 9 cali, sztywna, z hebanu, z sercem smoka.
Kilknąłem, no i trochę się zdziwiłem - ,,Upewnij sie, ze wiesz co robisz! Twoja rózdzka moze czasami nie reagowac albo spowodowac wielki balagan!'' Czuję się rozczarowany. Różdżki nie są potrzebne do, jak ja to nazywam, dzikiej magii, ale z tego co wynika na razie, żadnych potężnych czarów się bez ródżki nie puści (choć nadmuchanie człowieka i nadanie mu właściwości balonu to całkiem interesująca sprawa). QUOTE Magia jest w różdżce czy ona tylko pomaga magią sterować? Ciekawe pytanie. Teoretycznie, skoro istnienie dzikiej magii jest faktem, kluczem jest sama czarodziejskość danej osoby. Różdżka jak gdyby wzmacniała tylko naturalny potencjał osoby magicznej. W sumie szkoda, rodzi to potężne ograniczenia. Z drugiej strony, gdyby Voldi mógł rzucać Avadami używając palcy - wojna szybko by się skończyła. -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:39 |