Teorie Na Temat Vii Tomu - Podsumowanie, Ściepa publiki
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Teorie Na Temat Vii Tomu - Podsumowanie, Ściepa publiki
ździszek |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 15.12.2005 ![]() |
Jak sobie przeglądałem forum to starałem się zapisać wszystkie mozliwe teorie jakie powymyslaliscie lub sa juz udowodnione. zamieszcze je tutaj. mozecie sobie usunac ten temat, ale potraktujcie to jako "rozmowy na temat VII tomu" i wszystkim bedzie latwiej szukac. sory ze w dziale 6 tom, ale nie chcialem ludziom. ktorzy nie czytali zrobic frytek, bo to dosc duzy spojler.
1. R.A.B - Regulus (Arctus albo Arctulus [tak gdzieś przeczytałem] ) Black Brat Syriusza zabity przez Voldemorta tuż przed narodzinami Harry'ego Albo zrobił coś bardzo ważnego - zniszczył Horcrux być może coś więcej, albo upozorował śmierć tak jak Glizdogon i pojawi się w siódmej części. W każdym razie będize o nim jeszcze głośno. 2. Horcruxes of Lord Voldemort -Medalion z kwatery głównej Zakonu Feniksa -Nagini -Dziennik Riddla -Pierścień Gaunta -Coś od Ravenclaw -Coś od Huflepufff -albo Harry Potter ew. jego blizna To są możliwe horcruksy, których Harry będzie szukał w siódmej części. W każdym razie ma byćich 6 (bez Voldemorta): w tym 2 są już zniszczone na 100% 3. Brat Dubledora, mianowicie Aberforth, teoria na temat tego, że pomoże Harry'emu w 7 części. Prawie jestem pewny, że jest to barman z Pubu Pod Świńskim Łbem, gdyż to wysoki, chudy mężczyzna i Harry skądś kojarzył tę twarz ale nie wiedział skąd. 4. Snape kochał Lilly Evans. No coż jakoś mi się nie chce wierzyć. 5. Prędzej uwierzę w teorie, że Snape wcale nie zabił Dumbledora z nienawiści. Po prostu wykonywał rozkaz Dumbledora i gdyby nie to zginął by on i Malfoy. "Nie jestem tchórzem!" ten jego krzyk daje do myślenia. Myślę, że ma jeszcze jakiś cel czy misję od Voldemorta. Podwójny agent do końca. ![]() 6. Wielu z was twierdzi, że Niezłamalna Przysięga jest tzw. strzelbą, która wypali w siódmym tomie. No nie wiem, zobaczymy. 7. Jest jeszcze Glizdogon, przecież Harry go uratował, a sama Rowling powiedziała, że jak czerodziej ratuje drugiemu życie to ma on wobec niego olbrzymi dług wdzięczności, który musi spłacić. Myślę, żę Glizdogon zrozumie swoje błędy i się nawróci, jest przecież Huncwotem, co nie? Pokaże na jaką stać go odwagę i pomoże Harry'emu. 8. Olivander, który zapewne też będzie miał ważną rólkę, chociaż na ten temat istnieją spory (heh fajny zakład) 9. Severus Snape, po przestawieniu literek wychodzi Perseus Evans. Mimo to mam nadzieję, żę nie są rodziną, jakoś mi to nie pasi jak coś jeszcze pominąłem to piszcie STAY HEAVY! -------------------- VIVE L'ANARCHE
"Zaiste, zlote jest gówno, które plynie z twoich ust."" ...Stephen King "WIELKI MARSZ" |
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Oto, co wygrzebałam swego czasu na temat siódmego tomu na HP Lexicon (wybrałam tylko te informacje, które pochodzą od samej J.K. Rowling, a więc są pewne i nie stanowią sobą jedynie plotek wymyślonych przez fanów):
- Ostatnie słowo siódmego tomu to "blizna" (scar). J.K. twierdzi, że finałowy rozdział ma już napisany i że zawiera on szczegóły tego, co stało się z tymi, którzy ukończyli szkołę (oraz oczywiście przeżyli). - Harry znajdzie się w ostatniej, siódmej klasie. Wydarzenia książki numer siedem rozegrają się pomiędzy 31 lipca 1997, a zakończeniem roku szkolnego, które najprawdopodobniej nastąpi w czerwcu 1998. Zarówno Harry, jak i jego przyjaciele ukończą 17 rok życia (Ron skończy 17 lat już w szóstym tomie, ma urodziny w marcu) i tym samym, zgodnie z prawem świata czarodziejskiego, staną się pełnoletni. - Dowiemy się, co sprawia, że niektórzy po śmierci zostają duchami, a inni nie (częściowo wyjaśnia tę kwestię już tom piąty). - Dowiemy się czegoś bardzo ważnego o Lily (znowu, część znaczącej wiedzy na temat Lily Rowling przekazała w tomie piątym, ale ostatnia książka ma zawierać jeszcze ważniejszą informację). Później, po lekturze drugiej części wywiadu z J.K. Rowling, przeprowadzonego u niej w domu przez Melissę Anelli (TLC) i Emersona Spartza (MuggleNet) doszło jeszcze parę rzeczy: - Mecz quidditcha komentowany przez Lunę w szóstym tomie był ostatnim w całej serii. - Będzie co nieco o Dolores Umbridge. - Na pytanie "W co zamieniłby się bogin Dumbledore'a?" oraz "Co Dumbledore zobaczyłby, gdyby stanął przed Zwierciadłem Ain Engarp?" Jo odmówiła odpowiedzi, twierdząc, że nie może tego zdradzić (co wydaje się być znaczące). - Póki, co, rzeczywiście ostatnim słowem ostatniego rozdziału siódmego tomu jest "blizna", ale nie wiadomo czy tak pozostanie. - Czwórka założycieli Hogwartu odegra pewną rolę w ostatniej części (btw, głos w Tiarze Przydziału pochodzi wprost od nich - taka ciekawostka, którą J.K. Rowling zdradziła w tym wywiadzie). - Tom siódmy będzie krótszy od Zakonu Feniksa. - Tajemniczy R.A.B. to chyba naprawdę jest Regulus Black (Jo zareagowała śmiechem i określeniem, że to "niezły strzał", po czym, na uwagę, że jako brat Syriusza, Regulus zapewne posiada/ł drugie lusterko - a przecież była mowa o tym iż odegra ono ważną rolę - pani Rowling zaczęła bębnić palcami w puszkę z napojem i, w dalszym ciągu się śmiejąc, odmówiła komentarza). - Dowiemy się czegoś więcej o Dumbledorze. I - sądząc z reakcji Jo - będzie to coś naprawdę ważnego. Kluczowego, można rzec. Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 16:52 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.06.2025 06:08 |