Zastanawiające, Dlaczego w HP nie ma dobrych ludzi
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zastanawiające, Dlaczego w HP nie ma dobrych ludzi
marek7 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 02.01.2006 ![]() |
Czy to nie jest zastanawiające, że w książkach Rowling nie ma w ogóle pozytywnych bohaterów, tzn. postaci, które próbują osiągnąć dobre cele dobrymi środkami?
|
![]() ![]() ![]() |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE matoos, to Ty się trochę zapędzasz wink2.gif . Ewentualne wykształcenie nie idzie w parze z inteligencją, bądź jej brakiem. Nie, ale zazwyczaj idzie w parze z umiejętnością wysławiania się.QUOTE I naprawdę nie obchodzi mnie, czy rzeczony "marek7" jest księdzem, pedofilem, czy moherowym beretem ale to, że za wszelką cenę stara się wszystkich przekonać, że nie mają racji. Jak na razie średnio stara się kogokolwiek przekonać, tylko przedstawia swoje zdanie. Więc jeśli w następnej wypowiedzi nie poprze go jakimiś argumentami mam zamiar zamknąć temat, uznawszy go za kolejnego oszołoma. Nie chciałem tego robić bez dania mu szansy.QUOTE A propos moherowych beretów, powinienes zobaczyc mine mojej babci jak usłyszała, że HP to jedne z moich ulubionych książek. Bardzo podobnej argumentacji używała. Nie widzę w tym nic śmiesznego. Twoja babcia ma sporo racji. HP kryje w sobie wiele niebezpieczeństw, zwłaszcza dla niewykształconego jeszcze umysłu. Inna sprawa że podobne niebezpieczeństwa można spotkać w wieeeeelu innych książkach, niemniej jednak HP z racji swej popularności napotyka na największą ilość kontrowersji. Ale martwić się można i nawet trzeba. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 14:41 |