*konkurs*- Reaktywacja, Ostatni rozdział VII tomu HP.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
*konkurs*- Reaktywacja, Ostatni rozdział VII tomu HP.
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ponieważ ten temat zniknął postanowiłem go reaktywować abyście mogli zamieścić tutaj prace na temat zakończenia VII tomu (pamiętajcie ostatnie słowo ostatniego rozdziału
![]() |
![]() ![]() ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
@Ron
1. Źle rozumiesz moją wypowiedź. Nie uważam, że wszystko powinno być na jedno kopyto, schematycznie. Po prostu uważam, że pisanie posta w stylu "o czym ten temat w ogóle jest" po tym, jak wszystko zostało już dokładnie omówione i wyjaśnione jest dowodem co najmniej ignorancji. To już nie jest spontan. 2. Krótko: konkurs dotyczy ostatniego rozdziału - trzymajmy się zasad przyjętych przy kreacji takiej formy wypowiedzi. Jeśli piszemy ostatni rozdział książki (nie zapominajmy, że chodzi nam o powieść; nie mówimy też o epilogu), nie będziemy głównego bohatera opisywać "Młody mężczyzna o długich, czarnych włosach opadających na twarz i ramiona" (wybacz hazel, ale jakoś tak twoją pracę mam pod ręką), bo po co mieszać? Obyś zrozumiał, o co mi chodzi, bo więcej wyjaśniać mi się nie chce. A mój profesor od polskiego jest jednym z najbardziej oczytanych, inteligentnych i znających się na rzeczy, a przy tym mistrzowsko posługujących się językiem ojczystym ludzi, jakich miałam przyjemność poznać. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 09:36 |