Patronusy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Patronusy
Trinity48 |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 10.02.2004 Skąd: Cracow ![]() |
Jak myślicie, w co zamieniłby się wasz
patronus, gdybyście go wyczarowali?? Oczywiście musielibyście
Prawidłowo wypowiedzieć zaklęcie
Ten post był edytowany przez Trinity48: 22.02.2004 16:17 -------------------- "Zobaczył tę, którą widziało niewielu śmiertelników: Arwenę, córkę Elronda, w której, jak powiadano, czar Lútien raz jeszcze zawitał na ziemię, a którą zwano również Undomiel, jako, że była dla swojego ludu Gwiazdą Wieczorną." ![]() ![]() Trzy czwarte osób nie nadaje się na świadków bo kłamie lub widzi to co chce zobaczyć PM'y mile widziane. |
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Ronald @ 06.01.2006 16:19) Chyba niezlinczowalny ![]() Eva lubic slowotworstwo. I delikatne sugestie do slowa takiego jak np. niezniszczalny. A co to by bylo 'niezniszczowalny'? O_o Z reguly nie robie bledow gramatycznych wiec jesli zmieniam wyraz, to mam jakis cel ;P QUOTE(owczarnia @ 07.01.2006 11:15) QUOTE(Ronald @ 06.01.2006 16:19) Chyba niezlinczowalny ![]() Eva lubic slowotworstwo. I delikatne sugestie do slowa takiego jak np. niezniszczalny. A co to by bylo 'niezniszczowalny'? O_o Z reguly nie robie bledow gramatycznych wiec jesli zmieniam wyraz, to mam jakis cel ;P Słowo niezlinczowalny to również neologizm, czyli słowotwórstwo ![]() ![]() Bede Cie edytowac, to offtopa unikniemy ;P Jak juz wspomnialam - zlinczalny jest bardziej paralelne do zniszczalny niz zlinczowalny, wiec uzylam mniej gramatycznego pierwszego neologizmu, by mi pasowal ideologicznie ;p QUOTE(owczarnia @ 09.01.2006 15:18) QUOTE(owczarnia @ 07.01.2006 11:15) QUOTE(Ronald @ 06.01.2006 16:19) Chyba niezlinczowalny ![]() Eva lubic slowotworstwo. I delikatne sugestie do slowa takiego jak np. niezniszczalny. A co to by bylo 'niezniszczowalny'? O_o Z reguly nie robie bledow gramatycznych wiec jesli zmieniam wyraz, to mam jakis cel ;P Słowo niezlinczowalny to również neologizm, czyli słowotwórstwo ![]() ![]() Bede Cie edytowac, to offtopa unikniemy ;P Jak juz wspomnialam - zlinczalny jest bardziej paralelne do zniszczalny niz zlinczowalny, wiec uzylam mniej gramatycznego pierwszego neologizmu, by mi pasowal ideologicznie ;p No ja Cię nie mogę wyedytować, więc sorry, ale odpowiem normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mozesz edytowac siebie ^^" Akurat nie chodzi mi o paralelnosc gramatyczna, ale fonetyczna, tylko o jedynych, okreslonych parametrach odmiany. Gdybym pisala np. wiersz, pewnie uzylabym 'linczowalny' <jezeli w ogole uzylabym takiego okreslenia w wierszu ;d>, ale odwolujac sie raz jeszcze do slowa 'zniszczalny', uzylam 'zlinczalny' ;P Wieksza zbierznosc gramatyczna akurat tych 2 wyrazów. Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 09.01.2006 13:56 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|