Własną Krwią Malowane, malarsko-suicydialne
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Własną Krwią Malowane, malarsko-suicydialne
Jan Bez Domu |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 09.12.2004 Skąd: Rzut beretem stąd ![]() |
Własną krwią malowane
Namaluję Cię, o Pani! Namaluję kolorami tęczy Będzie błękit, którym na mnie nie patrzysz I stal głosu, którego chłód mnie dręczy Karmin ust Kość słoniowa nadgarstków Czerń warkocza błyszcząca krukiem Szarość szeptu, róż chichotu, biel uśmiechu Perła czoła nad kawowych brwi łukiem Gdybym tylko swym pędzlem mógł musnąć Aksamitny twoich ruchów atrament Mgiełkę bladą, która lśni wokół ciebie I słonecznych rumieńców plamę... Lecz nie mogę, ręka drży, farby bledną Pędzla nie da się utrzymać dłużej Sto kolorów zlewa się w jedno Łzy spływają po płótna fakturze Chyba siebie zamiast ciebie namaluję To łatwiejsze jest i mniej boli Krwawa linia srebrnym ostrzem szkicowana Już skapuje na pergamin powoli. -------------------- >>>RURA PRODŻEKT<<<
|
![]() ![]() ![]() |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Wiecie co?Nie chce mi się. Proszę, powiedzcie teraz, że zabrako mi argumentów. Ja sie po prostu nie lubie powtarzac. Nie jestem osobą na tyle wykształconą i obytą, aby obiektywnie krytykować Mickiewicza. Dlatego zrobiłam to subiektywnie-wyłacznie w swoim imieniu. Tłumaczenie Waści, że MI Mickiewicz nie odpowiada widocznie mija się z celem. Nie chciałam urazić Waszych uczuć. Po prsotu powiedziałam, co myślę. Ta polemika mija sie z celem. Dodam tlyko, że infantylność w najmniejszym stopniu mi nie przeszkadza. Odpowiednio do wieku, jak sądzę.
Pozdrawiam, i prosze o zakonczenie dyskusji, gdyż wielu tutaj udzielajacych się, naraża swoje serduszka na gwałtowny skok ciśnienia. |
Szeherezada |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 09.01.2006 ![]() |
Dla mnie ta dyskusja nie ma sensu dotyczy ona gustów o których sie nie dyskutuje oraz czepiania sie słówek co jest po prostu śmieszne.
Jeśli miałabym wyrazić swoje zdanie to powiedziałabym ,że faktycznie Mickiewicz jest wielkim pisarzem jeśli chodzi o technike.Bo w treści nie potrafię się dopatrzeć czegoś co by mnie zachwyciło.Podobnie jak w Sienkiewiczu. Owszem ,byli wielkimi pisarzami ale może w tamtej epoce.I nie twierdze w tym momencie ,że powinniśmy o nich zapomnieć bo "nie są na topie" ale nie wszyscy muszą się nimi zachwycać.Jeśli Mery uważa ,że dla niej Mickiewicz pisał beznadziejnie ma do tego jak największe prawo i nie mozecie jej oczerniać.Co najwyżej jej poglądy (sprawa gustu) ale nie ją. Ja również uważam ,że jest wiele cikawych utworów ,które nie osiągną nigdy takiego rozgłosu jak chociażby wspomniane "Sonety" i również uważam ,że to niesprawiedliwe ale nie oszukujmy sie, skoro od pokoleń jest nam wmawiane ,że Mickiewicz czy Sienkiewicz byli wielcy to ten stereotyp nigdy się nie zmieni a czasu nie starczy dla "mniejszych" pisarzy. Warto czasem zwrócić uwagę na "nowoczesną" poezję bo cóż zostanie po naszej epoce? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 04:09 |